spot_img
-2.3 C
Rapla
Esmaspäev, 6 veebr. 2023
spot_imgspot_img
spot_img
UudisedRaplamaa kirikutest pärit Ackermanni kujud jõuavad näitusele

Raplamaa kirikutest pärit Ackermanni kujud jõuavad näitusele

Neli aastat käis Ackermanni projekti uurimismeeskond mööda Eestimaa kirikuid, et uurida barokiaegse puukujuri Cristian Ackermanni valmistatud skulptuure. Kokku toimusid Ackermanni uuringud viieteistkümnes erinevas kirikus, sealhulgas Raplas, Juurus, Hageris ja Vigalas . Uurimisprojekt päädib näitusega Niguliste kirikus, kus alates 6. novembrist kuni järgmise aasta 2. maini saavad huvilised Ackermanni elu ja loominguga tutvuda. Näitusel on kokku üle 60ne Eestimaa kirikutele loodud kuju. Kirikutes, kust pühakujud pärinevad, on näituse ajal väike infostend, kus on kirjas, et skulptuur on Niguliste kirikus näitusel.

Näitus kannab nime „Christian Ackermann. Tallinna Pheidias, ülbe ja andekas“ ning uurimisprojekti tulemused, mida saab lugeda kokkuvõtvas mahukas raamatus, muudavad uurimismeeskonna sõnul sakraalkunsti ajalugu.

Muinsuskaitseamet andis sel aastal Christian Ackermanni projekti uurimismeeskonnale laureaadi tiitli kategoorias „Parim uurija“. Tähtsaks peeti, et meeskond on andnud märkimisväärse panuse avalikkuse kaasamisel ja pärandialase teadlikkuse tõstmisel, korraldades kirikutes ekskursioone ja töötubasid, aidates kogukondadel mõista, kuivõrd vaimustava pärandi hoidjaiks nad on.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused