7.7 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
SportMeistrivõistluste pronksmedal noorterekorditega Germo Pikani-Vanatuale

Meistrivõistluste pronksmedal noorterekorditega Germo Pikani-Vanatuale

Mihkel Laurits

Eesti meistrivõistlused klassikalises jõutõstmises peeti 23.-24. oktoobril TÜASK spordihoones. Esimesel päeval võistlesid naised (29), teisel mehed (46). Osales ka kaks Raplamaa meest ja lisaks veel mitu siitkandist Tallinna siirdunud ja nüüd SK Sparta värvides võistlejat: Holmberg (3. koht), Väljar (5. koht), Tamberg (7. koht).

Et esineda korralikult väljapuhanuna, sõitsime Tartusse juba võistluspäeva eelõhtul, kaks eakat treenerit ja Raplamaa parim noorvõistleja Germo Pikani-Vanatua. Peaeesmärk oli võtta oma nimele Eesti noorterekordid kuni 74 kg kehakaalus, mis kevadel Palal täies mahus ei õnnestunud. Seal saime kirja küll oma esimese noorterekordi kükis 180 kiloga, kuigi juba siis olime valmis enamaks. Seekordne võistlus oli püstitatud eesmärgi täitmiseks viimane võimalus. Selleks plaanisime ületada ka Ott Sagorile kuuluva noorterekordi kogusummas, mis oli 506 kg.

Konkurents medalitele kuni 74 kg kehakaalus oli tugev, sest rekordeid püstitada ihkas ka sama vana Tallinna noormees. Germo esimene katse kükis 182,5 kg-ga ebaõnnestus, samas konkurent kükkis185 kg-ga, püstitades seega uue noorterekordi. Teisel katsel sai see ebaõiglus kiiresti likvideeritud tulemusega 190 kg. Järgnevad katsed kükis luhtusid mõlemal rekordeid jahtival noorel. Ülejäänud kahel alal tegi Märjamaa noormees ridamisi isiklikke rekordeid, surudes 107,5 kg ja tõmmates üles 212,5 kg, mis andis kogusummaks 510 kg. Nii oli saavutatud suurepärane uus noorterekord viimasel võimalusel ja boonusena kaela esmakordselt Eesti MV pronksmedal.

Järgmisel aastal ootab tänaseid noori juba juunioride vanuseklass. Treeneritelt aplaus ja tugev käepigistus töökale hoolealusele, kes astus viiesajaliste klubisse, kinnitades end tubli võistlusega kindlalt Eesti rekordite tabelisse jõutõstmises. Seal on Märjamaa SK-st ees juba noortest Kaur Ülejõe, veteranidest Kalev Teder, Heino Maiste, Mihkel Laurits, Raplast Kalev Kotto ja Märjamaa SK endine kasvandik Tõnis Holmberg juunioride rekordiga jõutõmbes.

Rapla mees Martin Kask tegi +120 kg kehakaalus kolmel alal kokku üheksa õnnestunud katset, mille lõpptulemuseks kükk 245 kg, lamades surumine 150 kg ja jõutõmme 240 kg. Seega kogusummaks tubli 635 kg, mis jättis kahjuks mehe seitsmendale kohale ja seda vaid 2,5 kg kaotusega. Ilmselt oli reservi siiski palju rohkemaks, kuid kükis ja jõutõmbes valitud liiga väikesed algraskused ei võimaldanud enamat.

Sel aastal ootab meie jõutõstjaid ees veel kolm võistlust – neist juba 7. detsembril Rapla maakonna ja Rapla SVK meistrivõistlused Raplas Sadolini spordihoones Kalev Kotto ,,taktikepi’’ all ja kahed Eesti meistrivõistlused.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare