7.7 C
Rapla
Pühapäev, 2 okt. 2022
spot_imgspot_img

Põnevad robotid Rapla Vesiroosi koolis

Ly Torn, Rapla Vesiroosi kooli haridustehnoloog ja õpetaja, Läänemaa ja Raplamaa ProgeTiigri saadik

Oktoobrikuu on seotud leivanädalaga, pudrukuuga ja sellel õppeaastal meie Rapla Vesiroosi koolis ka robootikanädalaga. 12.-15. oktoobrini said meie kooli 1.-5. klasside õpilased osaleda robootikaga seotud tegevustes. Tegevused toimusid hajutatult ja igal klassil oli oma kindel aeg, millal nad robotitega lustima tulid. Kokku osales tegevustes 283 1.-5. klassi õpilast.

Kuna mul on ProgeTiigri saadikuna võimalik kasutada ProgeTiigri programmi vahendusel erinevaid robootikavahendeid, saigi see põnev mõte teoks. Laenatud vahendeid oli palju ja need olid laste jaoks uued ja põnevad. Seadmete hulgas oli kuus Codey Rocky robotit, viisteist Sphero Bolti liikuvat kuuli, kolm maastikurobotit, kolm Dashi ja kolm Doti ning kolm Qobo robottigu.

Kokku oli viis erinevat töötuba (töönurka). Maastikuroboti nurgas oli laste ülesanne panna maastikurobot liikuma nii, et see millelegi otsa ei sõidaks. Qobo robotteo nurgas oli vaja teha robotteole sobilik rada ning ta rajal liikuma panna. Dashi ja Doti nurgas oli õpilaste ülesanne panna Dot hääli tegema ja Dashi oli vaja panna liikuma nii, et see püsiks suurel Eestimaa kaardil. Codey Rocky töönurgas tuli oma robot liikuma panna, roboti ekraanil olevat pilti vahetada ja joonistada oma robotile marsruut, mida mööda ta sõitis. Viimases, Sphero Bolti töönurgas oli laste ülesanne oma robotkuuli liigutada nii, et see teiste robotkuulidega kokku ei põrkaks.

Aeg möödus tegutsedes kiiresti, kuid kõik lapsed said kõikide vahenditega tegueda. Laste lemmikud olid valdavalt Codey Rocky ja Sphero Bolti robotid.

Lisaks Rapla Vesiroosi koolile olid samad robootikaseadmed kasutusel 6.-9. oktoobrini Rapla Kesklinna koolis ja ka Märjamaa noortekeskuse perepäeval 10. oktoobril. Rapla Kesklinna koolis kasutas seadmeid kokku 135 õpilast koos 5 õpetajaga. Märjamaa noortekeskuse perepäeval tegi uute ja põnevate seadmetega minu juhendamisel tutvust 19 last.

spot_img
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised