6.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
UudisedRapla elamuarenduse toetuse teise vooru laekus kolm taotlust

Rapla elamuarenduse toetuse teise vooru laekus kolm taotlust

16. oktoobril oli tähtaeg esitamaks Rapla valla elamuarenduse toetuse teise vooru oma taotlused. Toetus loodi uute elanike valda meelitamiseks.

Teatavasti on Raplas olnud aastaid probleem kvaliteetsete eluruumide nappusega. Selle leevendamiseks kutsuti möödunud aastal ellu toetus motiveerimaks arendajaid rajama kas uusi kortermaju, ridaelamuid või mitut üksikelamut.

Valla arendusjuhi Heiti Vahtra hinnangul on teine taotlusvoor õnnestunud. „Tähtajaks laekus kolm taotlust. Antud projektidega on plaanis rajada Rapla linna kokku 60 korterit ja 5 korterelamut,” ütles ta. Sellise osavõtuga ollakse vallas rahul, sest taotluste maht ületab toetuse andmise võimalused ja näitab konkurentsi olemasolu. Samuti annab see lootust parimate projektide realiseerumisele.

Vastavalt Rapla valla eelarvestrateegiale on vallal sel korral võimalus anda välja kuni kaks täismahus toetust. Täismahus toetuse suurus on 200 000 eurot. Kahe toetuse väljaandmine eeldab kõigile tingimustele vastavaid taotlusi.

Taotluste hindamiseks on loodud hindamiskomisjon, kuhu kuuluvad vallavanem, vallavolikogu esimees, abivallavanem (majandus-, arengu- ja planeeringuosakond), vallavolikogu majanduskomisjoni esimees, vallavolikogu eelarve- ja arengukomisjoni esimees, vallaarhitekt ja arendusjuht. Tehtud ettepaneku alusel otsustab ja kinnitab toetuse andmise vallavalitsus.

Toetuse esimesse vooru laekus kaks taotlust. Möödunud aastal sai 200 000 euro suuruse toetuse Mivo Ehitus OÜ, kellel on kavas Mahlamäele kortermaja rajada. Tänavu suvel kehtestati detailplaneering ning umbes nädal tagasi sai ettevõte kätte ehitusloa. Mivo Ehituse projektijuhi Rain Allikmäe sõnul on töö projekti osas pidevalt käinud. Nagu algne plaan ka ette nägi, loodetakse veel selle aasta jooksul kopp maasse lüüa. Vahepeal kavandatud kahe maja asemel kerkib siiski üks hoone. Kokku on selles 32 ühe- kuni nelja-toalist korterit. Allikmäe ütles, et praegu on veel mõned otsad lahtised ja väga konkreetset infot jagada ei saa, aga korterite müük algab esimesel võimalusel.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare