4.9 C
Rapla
Reede, 26 apr. 2024
UudisedRapla hooldekeskuse töötajatel tuvastati koroonaviirus

Rapla hooldekeskuse töötajatel tuvastati koroonaviirus

Möödunud neljapäeval terviseameti poolt avaldatud statistika kohaselt lisandus Rapla maakonda kaks positiivset koroonatesti. Neile lisandus nädalavahetusel veel kaks positiivset testi. Teisipäeva hommikul avaldatud statistika kohaselt on seega Raplamaal neli aktiivset haigusjuhtu.

Möödunud nädala lõpust alates on liikunud kuuldused, et vähemalt osal neist koroonapositiivsetest on olnud kokkupuude Rapla hooldekeskusega. Küsimuse peale, kas kuuldused vastavad tõele, jäi hooldekeskuse juhataja Anne-Ly Pedaja telefonis napisõnaliseks. Ta ütles, et nii delikaatset infot ta kindlasti jagada ei saa. Seejärel lisas ta kiiresti enne kõne lõpetamist, et majas haigeid ei ole ja kõik on kontrolli all.

Neljapäeval, 22. oktoobril andis Rapla vallavanem Meelis Mägi välja käskkirja, millega kehtestati Rapla hooldekeskuses külastuskeeld. „Seoses COVID-19 haigust põhjustava koroonaviiruse pandeemilise levikuga maailmas, viiruse Eesti-sisese levikuga ja sellest tingitud nakatumise ohuga oli vajalik rakendada meetmeid Rapla hooldekeskuse elanike võimaliku koroonaviirusega nakatumise eest kaitsmiseks,” selgitati otsust. Otsus vaadatakse üle 5. novembril ehk kahe nädala möödudes.

Terviseametilt hooldekeskuse võimaliku kokkupuute kohta infot paludes vastas meedianõunik Eike Kingsepp, et terviseamet ei saa välja anda informatsiooni, mis võib viia konkreetse isiku tuvastamiseni. „Võime kinnitada, et kui mõnes hooldekodus tuvastatakse nakatunu, järgneb seal alati laustestimine,” selgitas ta lisaks.

Maakondliku kriisikomisjoni esimees Meelis Välis selgitas, et kriisikomisjonil puudub info, et kuuldusi kinnitada või ümber lükata. Kriisikomisjonil pole infot, kas positiivse koroonaproovi andnud inimestel võis olla kokkupuude Rapla hooldekeskusega. Ta spekuleeris, et vajadusel tegeleks küsimusega konkreetne omavalitsus.

Rapla vallavanem Meelis Mägi kinnitas, et Rapla hooldekeskuse kahe töötaja koroonaproov on tõesti positiivseks osutunud. Hooldekeskuses viidi esmaspäeval läbi laustestimine. Vallavanem oli lootusrikas, et haiguskollet hooldekeskuses siiski ei teki. „Laustestimine on tehtud ja kõik on kontrolli all. Juht ja personal on väga pädevad,” ütles Mägi.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare