15.5 C
Rapla
Laupäev, 27 juuli 2024
UudisedAlu kool läks distantsõppele

Alu kool läks distantsõppele

Eelmisest kolmapäevast, 28. oktoobrist läks Alu kool taas distantsõppele. Seda seetõttu, et üks kooli õpilastest on andnud positiivse koroonaproovi. Otsuse järgi kestab distantsõpe kuni 10. novembrini. Sel perioodil on koolimaja uks suletud ning õpilased ja õpetajad viibivad eneseisolatsioonis.

Positiivsest proovist saadi teadlikuks 28. oktoobril. Laps viibis sel päeval koolis. „Otsus kool kinni panna sündis Terviseameti poolt, arvestades Alu kooli ruumide suurust ja ruumilahendust. Kõik koolilapsed puutuvad üksteisega vahetunniruumis ja garderoobis pidevalt kokku,” selgitas kooli direktor Ülle Riisalu.

Nakatumine on seotud Rapla hooldekeskuse haiguskoldega. Teades, et testi tulemused saabuvad kuni kahe päeva jooksul, on selge, et sellel konkreetsel juhul ei peetud kinni nõudest kuni testi tulemuseni kodus viibida. See on asjaolu, mille pärast direktor nördinud on.

„Olen kooli ja lasteaia vanemaid kirjalikult teavitanud ja tähelepanu juhtinud sellele, et kui kodus on koroona kahtlus ja tehakse test, siis sellest perest ei tule enne testi vastuse saamist keegi lasteaeda ega kooli. Paraku seda minu korraldust ja palvet on seekord eiratud. Laps saadeti kooli Covid-19 positiivsest keskkonnast, mida kool ei teadnud,” ütles ta.

Täna on selge, et olukorra lahendamiseks on kool sarnaselt kevadega taas distantsõppel. Riisalu ütles, et valmisolek selleks oli olemas, kuna oht pole vahepeal kuhugi kadunud. Nii õpetajatel kui ka õpilastel on kogemused selleks olemas. Riisalu lisas, et pisut keerulisem on esimesel klassil ja seetõttu on õpetajad lapsevanematega ka kokku leppinud, et sügisel alustanud õpilasi ja nende vanemaid üle ei koormata. Riisalu oli optimistlik, öeldes, et isolatsiooni aeg on kokku üheksa koolipäeva, mis ei ole tegelikult pikk aeg.

Vahepealsel ajal viibivad koolimajas vaid puhastusteenindaja ja majandustöötaja. Terviseameti juhtnööride alusel tuleb kooli ruumides viia läbi suurpuhastus koos desinfitseerivate vahendite kasutamisega ja ruumide põhjalik tuulutamine. „Äsja lõppenud koolivaheajal toimus üks suurpuhastus, nüüd kordame seda. Suurpuhastuse viib läbi puhastusteenindaja, kõik vajalikud puhastusvahendid on meil olemas,” selgitas Riisalu ja lisas, et sellega alustati kolmapäeval kohe pärast laste kojusaatmist.

Koolimajas tööd jätkaval kahel töötajal lasteaiaga kokkupuudet pole. „Lasteaed on teises maja tiivas ning töötab tavapäraselt edasi. Majja sisenemisel kasutavad vanemad maske,” lisas Riisalu.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare