3.8 C
Rapla
Reede, 26 apr. 2024
TarbijaRetsept: Võileivakate tuunikalaga

Retsept: Võileivakate tuunikalaga

Neil kuudel, mis sisaldavad r-tähte, ei saa inimene päikeselt D-vitamiini piisavalt kätte ja seda soovitatakse toidulisandina juurde tarbida. Eriti oluline on kehas piisava D-vitamiini taseme saavutamine praegu sügisesel ajal, mil meid kimbutavad peale koroona ka igasugused muud ülemiste hingamisteede haigused keskmiselt enam.

On teada, et ülemiste hingamisteede viirusinfektsioone põevad rohkem need inimesed, kelle veres on vähem D-vitamiini, ja erinevad uuringud on ka näidanud, kuidas D-vitamiini toidulisandite võtmine vähendab ülemiste hingamisteede haigusi.

Tuleb meelde ka Inglismaal elava apteekrist tädi jutt, et kevadise koroonalaine ajal murdis haigus eriti just mustanahalisi haiglaõdesid ja seda seepärast, et tumedam nahk sünteesib vähem D-vitamiini.

Selle vitamiini kogust oma kehas saab suurendada ka toiduga ja otsides toiduaineid, mis seda sisaldavad (maks, munakollane, erinevad kalad (eriti lõhe, tuunikala, lest), teraviljahelbed, seened, ricotta juust, tekkis tahtmine teha midagi tuunikalaga, soovitavalt veel koos munaga. Leidsin Nami-Nami toidublogist ühe huvitava võileivakatte tuunikalaga, kuhu lisasin keedumuna ja asendasin murulaugu rohelise sibulaga. Tulemus sobis kolmest pereliikmest kahele, mis arvestades laste pirtsakust uute toitude suhtes, on päris hea tulemus.

Kokku peaks antud kogusest saama 5-6 suurt röstsaia.

Vaja läheb: 200 g soolveega tuunikalakonservi, 5 sl majoneesi, 100 g konservmaisi, 75 g hakitud värsket kurki või marineeritud kurki, 1-2 sl hakitud rohelist sibulat, 3 keedumuna, 5-6 viilu röstsaia.

Tee nii: Sega nõrutatud tuunikalakonserv, majonees, nõrutatud maisikonserv, kurgikuubikud ja hakitud sibul ühtlaseks massiks. Keeda munad kõvaks ning rösti saiaviilud. Pane igale saiale munaviilud ja sobiv ports võileivakatet. Kaunista pudistatud munakollase ja hakitud rohelise sibulaga.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare