-2.8 C
Rapla
Kolmapäev, 8 mai 2024
UudisedAlu jõusaal sai 40 000 euro eest uue ilme ja sisustuse

Alu jõusaal sai 40 000 euro eest uue ilme ja sisustuse

Siim Jõgis

Alates eelmisest nädalast on Alu spordihoones avatud renoveeritud ja uuendatud jõusaal.

Võrreldes varasema sisustusega on välja vahetatud peaaegu kõik seadmed. Renoveeritud jõusaali avamine on Alu spordihoone puhul käesoleva aasta suurim investeering ning kõik tööd läksid koos sisustusega maksma ligikaudu 40 000 eurot.
Uut jõusaali hoiab korras Alu spordihoone hing ja administraator Madis Pärn. Ta ütles, et esimese nädala jooksul on jõusaal olnud kasutuses iga päev. Huvilisi on käinud peamiselt Alu ja Rapla ümbrusest.
Jõusaali renoveerimise käigus valati uus põrand, mis sai ka spetsiaalselt jõusaalile mõeldud põrandakatte. Varem oli idapoolses seinas mõni üksik peegel, kuid nüüd kaeti see peeglitega täies ulatuses. Teisele poole on plaanis rajada inspireeriv kujundus, mida praegu ei ole veel jõutud teha. Kuna Alu spordihoone kuulub Sadolini spordihoone haldusalasse, jagas täpsemaid selgitusi Sadolini spordihoone juhataja Toomas Jaaniste.
„Saalis on nüüd nõuetele vastav ning ökonoomsem valgus. Peamine on see, et vahetasime välja 90 protsenti jõusaali seadmetest ja vahenditest. Saalis on nüüd laiem valik mugavaid plokkseadmeid erinevate lihasrühmade treenimiseks. Seadmete park koosneb nüüd täiesti uutest seadmetest ning vahenditest, osaliselt ka vähekasutatud plokkseadmetest. Kogu jõusaali varustus on maailma tipptootjatelt Life Fitness, TecnoGym ja Matrix Fitness,” rääkis Jaaniste.
Renoveerimistöid tehti mitmes etapis ning kõik kokku võttis aega üle kahe kuu. Jaaniste ütles, et plaanis on korraldada tasuta treening ja jõusaali tutvustus, mille viib 18. novembril läbi personaaltreener Jorma Vangonen. Kui luua võrdluspilt Sadolini spordihoones asuva jõusaaliga, siis Alu on oma pindalalt mõnevõrra väiksem. Sadolini jõusaal on 147 ruutmeetrit, Alus aga 100 ruutmeetrit. Plokkseadmeid on Sadolinis rohkem ja ka aeroobsete treeningvahendite arv on suurem, tulenevalt põrandapinnast ja kasutajate arvust. „Samas on Alu jõusaalis nüüd kõik vajalik olemas – kardioseadmete ala ja lai valik mugavaid plokkseadmeid erinevate lihasrühmade treenimiseks. Eraldi ala on treenimiseks vabaraskustega ning küki ja jõutõmbe puuridega,” sõnas Jaaniste.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare