6.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
UudisedKehtna KHK õpilane sai noore tehniku võistlusel kolmanda koha

Kehtna KHK õpilane sai noore tehniku võistlusel kolmanda koha

Mariliis Vest

Tallinnas Lasnamäe mehaanikakoolis toimusid sõiduautotehnikute kutsemeistrivõistlused, kus head taset näitas Kehtna kutsehariduskeskuse õpilane Karl-Eric Kullasepp, tuues koolile auväärse kolmanda koha.

Kokku osalesid noore tehniku võistlusel Eesti kümne kooli sõiduautotehnikud. Esimese ülesandena tuli õpilastel sooritada 20 küsimusega teoreetiline test, kus puudutati selliseid teemasid nagu rehvid, veljed, veermik, sõidudünaamika jpm. Praktilise ülesandena ootas kõigepealt ees rehvivahetus, kus õpilasel tuli vahetada sõiduki rattal rehv ja tasakaalustada ratas. Järgmisena ootas ees veermiku kontroll, sest klient soovis sõidukile tehnoülevaatuse eelset veermiku tehnilist kontrolli.
Ka järgmine ülesanne puudutas kliendijuhtumit ja sisepõlemismootori defekteerimist. Kliendil esines mootori käivitamisel tõrkeid ning võistleja ülesanne oli käivitada mootor, defekteerida ja kõrvaldada rike. Viimane proovikivi oli elektriskeemide mõõtmine ja koostamine, kus õpilasel tuli luua elektriahel ja lülitada etteantud tarbija tööle. Kogu võistlustöö nominaalne täitmisaeg oli kolm tundi.
Kehtna KHK õpilane Karl-Eric Kullasepp leidis, et tal läks isegi paremini, kui ta algul ootas. „Kokku tuli sooritada viis ülesannet ja nendest neljaga sain enda arvates hästi hakkama. Rehvivahetusel tulid ette teatud raskused, kuna ma ei olnud tuttav sealse tehnikaga. Kokkuvõtvalt oli meeldiv kogemus, sai palju uusi asju teada ja tutvuda uute inimestega,“ rääkis ta.
Kolmanda kursuse õpilase juhendaja Kehtna KHK-s on õpetaja Are Enok, kelle arvates õnnestus Kullasepa sooritus hästi. Kuna märtsis läks kool distantsõppele ning uuesti kohtuti alles sügisel, ütles Enok, et noormehe teoreetilised teadmised olid piisavad ja aitasid õnnestumisele kaasa. „Samas tulemuste järgi on ka praktiline õpe hästi õnnestunud, olenemata sellest, et harjutamisaeg oli väga lühike,“ lisas ta. Enok nentis, et võistlusel oli paar seadet, mida koolil endal ei ole ja õpilane nägi neid alles esimest korda. „See sai pisut takistuseks.“
Karl-Eric valiti õpetaja sõnul just tema rahulikkuse ja hea silmaringi tõttu. „Mõnel poisil võib-olla on paremad teoreetilised teadmised, aga Karl-Eric suudab ka ekstreemsetes olukordades jääda rahulikuks. See võistlus mõnes mõttes ongi ekstreemolukord,“ rääkis õpetaja.
Parimaks noortehnikuks kuulutati Tallinna tööstushariduskeskuse õpilane Ander Lomp ning teiseks tuli Järvamaa kutsehariduskeskuse tehnik Indrek Väljaots.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare