3.8 C
Rapla
Neljapäev, 25 apr. 2024
UudisedTelesaatevõtted Kehtna KHK-s

Telesaatevõtted Kehtna KHK-s

Mariliis Vest

Möödunud neljapäeval said Kehtna kutsehariduskeskuses stardi IT-süsteemide nooremspetsialistide võistlused, kus kahe päeva jooksul võtsid omavahel mõõtu kaheksa noort. Teise päeva jõukatsumisest valmib ühtlasi TV saate „Noor meister“ üks episoodidest.

Parima IT-süsteemide nooremspetsialisti väljaselgitamiseks toimus võistluse esimesel päeval poolfinaal, mille tulemusel pääses finaali kuus paremat. Kehtna KHK eest võistles ainukese tüdrukuna Inge-Liis Mölder, kes pääses ka järgmise päeva finaali. Neljapäevane katsumus oli seotud ettevõtte Eesti Asi AS personali suurenemise ja mitme uue osakonna avamisega ning uuel IT-spetsialistil tuli lahendada erinevaid tehnilisi probleeme ja likvideerida puudujääke uues infrastruktuuris. Mõlema päeva ülesanded sisaldasid hulga teemasid nagu tulemüüri seadistamine, kataloogiteenuse ja autentimisserveri paigaldus, seadistamine ja migreerimine, veebiserveri paigaldus ja palju-palju muud. Esimese päeva võistlustöö nominaalne täitmisaeg oli 8 tundi.
Põhiülesannet täideti aga reedel, mil kogu Kehtna KHK tehnikamaja garaaž oli ümber sätitud stuudioks: rasketehnika, õlitünnid jm tehnikute tööriistad olid välja vahetatud valgusefektide, dekoratsioonide, kaamerate, mikrofonide ja muu säärase vastu. Saatejuhina võttis koha sisse Endla teatri näitleja Sander Rebane. Kehtna KHK-s filmiti saate „Noor meister” üks kümnest episoodist. Igas saates leiab aset üks põnev kutsemeistrivõistlus, kus pannakse proovile noored oma ala meistrid Eesti kutsekoolidest.
Võistlejate reedese põhiülesande teemad sarnanesid poolfinaaliga, soorituseks aega 4 tundi. Kuue seast sõeluti välja kolm paremat, kellel tuli täita ka üllatusülesanne. Võistluse peakohtunikud olid Kehtna KHK IT-valdkonna vilistlased Siim Türnpuu ja Liisa Sundja ning kooli koostööpartneri Trumpit omanik ja tegevjuht Kenno Kink, kes ühtlasi koostas üllatusülesande. Üldkohtunik oli vilistlane Gen Lee. Kes krooniti parimaks IT-süsteemide spetsialistiks, seda näeb ETV eetris 19. detsembril.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare