14.9 C
Rapla
Neljapäev, 20 juuni 2024
UudisedAtla napsud leidsid Ühendriikides tunnustamist

Atla napsud leidsid Ühendriikides tunnustamist

Katri Reinsalu

Ajaloolises Atla mõisa viinaköögis valmivad käsitöönapsud on mitmeid kordi erinevatel võistlustel tunnustamist leidnud. Seekord tuli tunnustus lausa ookeani tagant Ameerika Ühendriikidest. Nimelt osales EBD Group OÜ alkohoolsete jookide võistlusel USA Spirits Ratings oma jookidega „Muistne õunanaps” ja „Mõisahärra jahinaps”.


Võistlusel hinnati pimetestimise käigus napsude kvaliteeti. Lisaks jagati punkte hinna ja kvaliteedi suhtele ning joogi pakendile. Nende kolme aspekti eest kokku võis saada maksimaalselt 100 punkti ja nende keskmisena kujunes lõplik tulemus.
Esmaspäeval kuulutati välja 2020. aasta võistluse tulemused. Kõik joogid, mis said enam kui 90 punkti, said kuldmedali. „Muistne õunanaps” pälvis just selle tunnustuse, kogudes 93 punkti. Üle 80 punkti saanud joogid pälvisid hõbemedali. „Mõisahärra jahinaps” jäi napilt kuldmedalist ilma, kogudes 89 punkti.
EBD Group OÜ juhatuse liige Raivi Juks ütles, et tegemist oli tõelise maailma konkursiga. Joogid saadeti teele mitu kuud tagasi. Juks lisas, et rahvusvahelistel võistlustel osalemine ei ole tänapäeval enam midagi keerulist. Atla napsud on osalenud ka mitmel teisel võistlusel. Juks tõi välja, et aasta alguses osales nende lipulaev „Muistne õunanaps” Berliini võistlusel ja sai hõbemedali. Londonist toodi koju pronks.
Ameerikasse hindamisele saadeti kaks jooki. Nimelt on osalemine Juksi sõnul päris kallis ja seega tervet valikut teele ei pandud. „Muistne õunanaps” on pigem klassika, aga „Mõisahärra jahinapsuga” püüti kohtunikele midagi huvitavat pakkuda.
Tunnustus on üpris värske ja Juks ütles, et pole veel jõutud arutada, kas ja kuidas nad seda pakendil välja tooma hakkavad. Mees ütles naerdes, et kui kõik saadud medalid kokku panna ja neile peaks veel mõni lisanduma, siis varsti ei pruugi muu tekst sildilt välja paistagi.
Atla viinaköögis käib töö aga virgalt edasi. Õige pea on valmimas uus õunabrändi. Sel korral on tegemist ametliku brändiga, mis on saanud õunanapsust kauem laagerduda. Juks julgeb ennustada, et selle kvaliteet on veelgi parem kui rohkelt tunnustatud õunanapsul.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare