Päikseline riisi-porgandi supp sulatatud juustuga

0
71
Foto: Helerin Väronen.

Kui päikest eriti näha pole, saab vähemalt toiduga päeva päikselisemaks muuta küll. Alljärgnev Nami-Nami toidublogist pärit mahedamaitseline supp on lihtne, võrdlemisi odav ja peaks meeldima ka lastele. Minu laps ütles selle roa kohta, et täitsa kõlbab süüa, nii et järelikult võib seda teinekordki teha.
Supi võib teha suhteliselt paksu, kuid vedelama supi saamiseks tuleb lisada puljongit pool liitrit rohkem. Kes vürtsikamat suppi armastab, võib lisada Cayenne’i pipart või näpuotsaga tšillihelbeid.

Vaja läheb: 1 sl õli, 1 sibul, 2-3 suuremat porgandit (u 300 g), 80 g pikateralist riisi (1 dl), 1 l köögiviljapuljongit, 100 g sulatatud juustu Merevaik, soola ja musta pipart, maitseks hakitud värsket tilli või peterselli.

Tee nii: Riivi sibul ja porgand jämeda riiviga. Kuumuta potis õli, lisa sibul ja porgand ning prae paar minutit. Sega juurde riis ning kuumuta veel minut aega. Lisa kuum puljong, kuumuta keemiseni. Siis alanda kuumust ning kata pott osaliselt kaanega. Keeda tasasel tulel umbes 20 minutit, kuni riis ja porgand on pehmed. Lisa toasoe sulatatud juust ning sega, kuni see on supi sisse lahustunud. Serveerimisel puista peale hakitud maitserohelist. Kõrvale sobib süüa võileiba suitsuvorsti või singiga.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare