0.5 C
Rapla
Neljapäev, 22 veebr. 2024
UudisedPolitsei lennusalga kopter leidis Kumma külas kadunud inimese

Politsei lennusalga kopter leidis Kumma külas kadunud inimese

Esmaspäeva pärastlõunal sai politsei teate Raplamaal kadunud 62-aastasest mehest, kelle vähem kui tunni ajaga leidis metsast üles PPA lennusalga kopter.

Esmaspäeva, 16. novembri pärastlõunal kella 15 ajal sai politsei teate, et Kehtna vallas Kumma külas lahkus kella 12 ajal oma kodust teadmata suunas 62-aastane mees, kelle elu ja tervis võib olla ohus. Politseinikud asusid meest piirkonnast otsima ning otsingutele kaasati ka teenistuskoer koos koerajuhiga.

Rapla politseijaoskonna patrullijuht Margus Kaldma sõnul kaasati otsingutele kohe ka lennusalga kopter, sest õues hakkas juba pimenema ja lähedastelt saadud info kohaselt olid mehel kodust lahkudes seljas vaid õhukesed riided.

„Selle info pinnalt oli oluline kiire tegutsemine, mistõttu otsustasime kodulähedase metsa ja võsa läbi kammida kopterimeeskonna abil,“ rääkis Kaldma. Kopter hakkas otsinguala kontrollima kella 16.40 ajal ja vähem kui tunni ajaga, kella 17.30 ajal leiti kadunud mees üles.

Mees leiti kodust umbes 500 meetri kauguselt metsatukast. „Koht oli üsna raskesti ligipääsetav ja mehe liikumine külma tõttu raskendatud. Seetõttu otsustasime ta kopteriga üles vintsida,“ ütles Kaldma. Kopter viis kontaktse, kuid mitu tundi õhukestes riietes õues olnud mehe haiglasse meedikute hoole alla.

„Elu näitab, et kõikide halbade asjaolude kokkulangemisel võib inimene ära eksida ka kodulähedases metsas. Mul on väga hea meel, et kadunud mees vaid loetud tundidega leida õnnestus. Ööd metsas ei oleks ta sellistes oludes vastu pidanud,“ lisas Kaldma.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused