6.6 C
Rapla
Laupäev, 13 apr. 2024
UudisedRapla hooldekeskus taastab tavapärast rütmi

Rapla hooldekeskus taastab tavapärast rütmi

Rapla hooldekeskus sulges 21. oktoobrist külastajatele uksed, sest asutuse ühel töötajal tuvastati nakatumine koroonaviirusesse ja haigussümptomitega töötajate seas viidi läbi testimine. Sellele järgnes kaks ulatuslikku testimist terves hooldekeskuses.
Esimene laustestimine viidi läbi 26. oktoobril ning selle käigus anti hooldekeskuses 29 positiivset proovi. Kordustestimine korraldati pisut rohkem kui nädala pärast, 4. novembril. Selle käigus tuvastati 31 nakatumist. Terviseameti avaldatud info kohaselt oli haiguskoldes kokku 65 inimest.

Nii terviseameti, vallavalitsuse kui ka hooldekeskuse sõnul on nakatunute tervislik seisund kogu selle aja jooksul olnud hea ja stabiilne. Eilse seisuga ütles Rapla vallavanem Meelis Mägi, et olukord Rapla hooldekeskuses on hea ning asutus on asunud taastama oma tavapärast rütmi.
Vallavanem lisas, et rohkem testimisi praegu plaanis ei ole.
„Tänasega on kõigil positiivse testi saanud inimestel testiandmisest möödas 14 päeva ja nad loetakse tervenenuks,” selgitas Mägi. „Aktiivseid juhtumeid hooldekeskuses enam ei ole ja inimeste tervislik seisund on hea,” lisas ta.
Nakatunud töötaja tuvastamisel kehtestatud külastuspiirangut laiendas vald 28. oktoobril ettevaatusabinõuna ka Juuru ja Kaiu hooldekodus. „Praegu on Rapla vallale kuuluvates hooldekeskustes pikendatud külastuspiirangut 30. novembrini,” ütles vallavanem.
Valla üldist olukorda kommenteerides rääkis ta, et olukord on stabiilne. Ta lisas, et suuremaid muudatusi ei ole koolide töökorralduses toimunud, kui on tuvastatud Covid-19 positiivne või tema lähikontaktne. Sellele situatsioonile järgneb eneseisolatsioon.
Valla teised allasutused töötavad, arvestades praegust Covid-19 perioodi. Vallavanem ütles, et asutustesse ei peaks sisenema inimesed, kellel selleks vajadust ei ole. Kui on külastused väljastpoolt, peab siseneja kandma maski ja täitma teisi ettevaatusabinõusid.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare