4.4 C
Rapla
Neljapäev, 25 apr. 2024
UudisedRaplamaa taotleb neljale projektile 380 881 eurot

Raplamaa taotleb neljale projektile 380 881 eurot

Raplamaa Omavalitsuste Liidu (ROL) täiskogu kinnitas reedel, 20. novembril neli põhi- ja kaks reservprojekti, millele taotletakse rahastust MATA (maakondade arengustrateegiate elluviimise toetusmeede) 2021. aasta meetmest. Taotlus läheb teele Riigi Tugiteenuste Keskusele (RTK), mille hindamiskomisjon koguneb järgmisel aastal pärast 15. jaanuari.

Kõigil varasematel aastatel on Rapla maakonna esitatud projektid saanud rahastuse ja rohelise tule. Kui RTK heakskiit saabub ka sel korral, annab see maakonna arengusse väga tõsise rahasüsti. Nelja põhiprojektiga taotleb Raplamaa kokku 380 881 eurot. Need projektid on Raplamaa mälukeskuse mudeli väljatöötamine ja käivitamine; Rapla maakonna spordiakadeemia toimimiseks vajaliku taristu väljakujundamine – Märjamaa staadioni rekonstrueerimine; Loone linnuse jalakäijate silla rekonstrueerimine ning keskkonnahariduse kättesaadavuse laiendamine Raplamaal ja väljaspool Raplamaa piire.

Ühelegi nendest projektidest ei saa taotleda raha täies ulatuses, olema peab ka omaosalus. Nii võib näiteks välja tuua, et kui Märjamaa staadioni rekonstrueerimiseks taotletakse MATA 2021 meetmest 160 000 eurot, siis projekti kogumaksumus saab olema pool miljonit eurot. Tasub üle rõhutada, et ühegi nende projekti rahastamine MATA-meetmest ei ole veel kindel. ROL-i täiskogu lihtsalt kinnitas projektid, millele raha taotlema hakatakse.

„Nüüd viimistleme taotlusvorme ja kogume vajalikke lisadokumente. Mina koostan põhjaliku kaaskirja ROL-i poolt koos projektide valiku põhjendustega. Kavas on meie nimekiri ja taotlused saata RTK-sse ära selle aasta jooksul, kuigi tähtaega pikendati 15. jaanuarini. Millalgi pärast 15. jaanuari koguneb hindamiskomisjon, kes kuulab ära taotlejad ja teeb otsuse maakonna nimekirjas olevate projektide rahastamise kohta,” rääkis ROL-i arendusjuht Tavo Kikas. Raplamaa taotlusele on lisatud ka kaks reservprojekti, mis esialgu jäävad n-ö joone alla. Need on mõeldud selleks, kui mõni põhiprojektidest peaks ära langema.



***

Rapla maakonna projektide nimekiri

Raplamaa mälukeskuse mudeli väljatöötamine ja käivitamine (esitaja Rapla vallavalitsus), toetuse summa 60 881 eurot, projekti kogumaht 82 000 eurot.

Rapla maakonna spordiakadeemia toimimiseks vajaliku taristu väljakujundamine – Märjamaa staadioni rekonstrueerimine (esitaja Märjamaa vallavalitsus), toetuse summa 160 000 eurot, projekti kogumaht 500 000 eurot.

Loone linnuse jalakäijate silla rekonstrueerimine (esitaja Kohila vallavalitsus), toetuse summa 110 000 eurot, projekti kogumaht 203 000 eurot.

Keskkonnahariduse kättesaadavuse laiendamine Raplamaal ja väljaspool Raplamaa piire (esitaja Kohila vallavalitsus), toetuse summa 50 000 eurot, projekti kogumaht 67 000 eurot.

Reservprojektid:

Rapla maakonna spordiakadeemia toimimiseks vajaliku taristu väljakujundamine – Kohila siseskatepargi rekonstrueerimine (esitaja Kohila vallavalitsus), toetuse summa 110 000 eurot, projekti kogumaht 147 500 eurot.

Rapla Keskraamatukogu ruumiprogrammi parendustööd (esitaja Rapla vallavalitsus), toetuse summa 170 000 eurot, projekti kogumaht 237 000 eurot.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare