9.9 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
TarbijaTai nuudlisupp lõhe ja kookosega

Tai nuudlisupp lõhe ja kookosega

Millegipärast kummitas peas Winny Puhhi lugu “Nuudlid ja hapupiim” ja kuna hapupiima sõber ma pole, olgu siis nuudlid seekordseks söögiks. Aga tavaline nuudlisupp on igav, palju toredam on leida midagi teistsugust.
Nami-Nami toidublogis on olemas Tai nuudlisupp lõhe ja kookosega. Jaheda ilmaga soojendav ja kiiresti valmiv supp olevat mõnel juhul aidanud isegi nohuse nina vastu.
Retseptis antud kalakastme võib asendada ka sojakastmega ja talisibula asemel võib panna ka rohelist sibulat. Söönuks peaks sellest roast saama neli inimest.
Vaja läheb: 2 sl Tai punast karripastat (Thai Choice), 400 ml kookospiima, 1 l kanapuljongit, 500 g värsket forelli- või lõhefileed, 200 g kuivatatud munanuudleid, 1-2 sl kalakastet (Thai Choice), 1-2 laimi mahl, 2 viilutatud talisibulat, 1 viilutatud punane tšillikaun, veidi värsket koriandrit.

Tee nii: Keeda nuudlid soolaga maitsestatud vees, siis nõruta, loputa külma vee all ja pane kaussi ootele. Nirista peale veidi seesamiõli soovi korral. Kuumuta potipõhjas karripastat paar minutit, kuni see on aromaatne. Lisa kookospiim ja kanapuljong, kuumuta keemiseni. Keeda tasasel tulel 5 minutit, siis alanda kuumust. Lisa lõhefileetükid. Pošeeri ehk keeda hästi tasasel tulel 4-5 minutit, kuni kala on läbi küpsenud. Maitsesta supp kalakastme ning laimimahlaga, lisa eelnevalt keedetud nuudlid. Kaunista talisibula, tšilli ja koriandriga.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare