16.1 C
Rapla
Teisipäev, 23 juuli 2024
UudisedNädalavahetusel on enamik Luminori pangateenuseid peatatud

Nädalavahetusel on enamik Luminori pangateenuseid peatatud

Luminor on üle minemas uuele pangasüsteemile ning sellest tulenevalt on saabuval nädalavahetusel enamik pangateenuseid peatatud. Reedest kuni laupäeva keskpäevani pole võimalik kasutada pangakaarti ning internetimakseid pole võimalik teha kuni pühapäevani.

Reedel alates kell 13.00 ei saa Luminori kliendid kasutada enam seniseid Maestro/Mastercard pangakaarte. Samuti ei saa alates sellest ajast teha makseid senises internetipangas, mobiilirakenduses ega pangalingi vahendusel.

Uued ja automaatselt kõikidele klientidele saadetud Visa kaardid hakkavad tööle laupäeval kell 12.00, misjärel on võimalik neid kohe kasutama hakata. Kaart aktiveerub esimesel PIN-koodiga maksmisel või pangaautomaadist raha väljavõtmisel. Uue kaardi PIN-kood on sama, mis eelmisel kaardil. Teisalt uue Visa kaardi internetiostud saab aktiveerida uues internetipangas, mis avatakse pühapäeval kell 12.00.

Uued kliendid, kes on liitunud Luminoriga alates 15. oktoobrist ja kasutavad internetipanka aadressil new.luminor.ee aadressil, ei saa pangatehinguid teha reedel alates kell 22.00. Pangatehingute võimalus internetis taastub pühapäeval kell 12.00, mil avatakse Luminori uus internetipank kõikidele klientidele. Kuna uute klientide Visa kaardid töötasid juba enne 27. novembrit, siis nädalavahetusel jäävad nende pangakaardid tavaostudeks tööle – nemad saavad oma pangakaarti kasutada pangaautomaatides ja tavapoes maksmiseks, kuid reede õhtust kuni pühapäeva lõunani ei saa maksta oma kaardiga e-poodides.

Kõige pikemalt ehk 23.–29. novembrini ei saa teha tehinguid Luminori investeerimistoodetega. Luminor Investor platvorm töötab tavapäraselt, kuid kuna igapäevapanganduse teenused ei ole 27.–29. novembril kättesaadavad, siis kliendid ei saa sellel ajal Luminor Investori kontole teha sissemakseid ega võtta välja raha.

Vanasse internetipanka ja mobiilirakendusse on võimalik sisse logida aasta lõpuni, et lugeda varem saadetud sõnumeid, näiteks vaadata PIN kalkulaatori aktiveerimiskoodi. Alates reedest aga pole tehingute tegemine neis kanalites enam võimalik.

Kuigi laupäeval ja pühapäeval on kõik pangakontorid suletud, siis kõnekeskus töötab ööpäevaringselt. Pank soovitab aga helistada siiski ainult kiiretes küsimustes – näiteks kui postiga ei ole saabunud uut pangakaarti või koodikalkulaatorit.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare