7.2 C
Rapla
Kolmapäev, 24 apr. 2024
TarbijaRetsept: Õuna-kohupiimakook

Retsept: Õuna-kohupiimakook

Jõulud lähenevad pöörase kiirusega ja tahaks juba jõululõhnu köögis tunda, kuid kui ühed õnnetu olemisega viimased antonovkad ootavad millekski heaks saamist, siis tuleb koogitegu käsile võtta. Alljärgnev retsept pärineb mu ema sõbranna käest, nõukaajast, kui hapukoor oli veel purgis. Algul ei olnud selles ka suhkrukogust kirjas, see on ajaga me pere poolt parajaks timmitud, nii et kook jääks täpselt parajalt magus.

Algses retseptis küll õunu pole, aga tordipulber, õunad ja kohupiim on alati hea kombinatsioon. Kui õunu kasutada ei taha, võib suhkrukogust umbes poole võrra vähendada. Määritud kausse tekib seda kooki tehes mitu, kuid lõpptulemus on seda ka väärt.

Vaja läheb: 1 pakk tordipulbrit, 100 g võid, 400 g ricotta kohupiima, 200 g hapukoort, 4 muna, 4 kuhjaga spl suhkrut, õunu (tunde järgi).

Tee nii: Sulata või ja sega see esimeses kausis tordipulbriga ühtlaseks pudiks. Sega teises kausis kohupiim hapukoorega. Vahusta kolmandas kausis munavalged ja kaks kuhjaga supilusikatäit suhkrut. Neljandas kausis vahusta munakollased ülejäänud suhkruga ja sega saadud segu kohupiima hulka. Lisa juurde munavalgesegu.

Laota lahtikäivasse vormi küpsetuspaber. Alumiseks kihiks vala kolmandik tordipulbri-või segust. Selle peale laota õhukese kihina õunaviilud. Edasi läheb pool kohupiimasegust, kiht tordipulbrisegu (lihtsam on seda puistata käega, mitte lusikaga), kiht õunu, kiht kohupiima ja viimaseks jääb tordipulbrisegu. Küpsetada keskmisel kuumusel umbes pool tundi, kuni on näha, et kook on pealt küpsenud. Ahjust võttes lasta vormis mõni aeg jahtuda.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare