11.1 C
Rapla
Kolmapäev, 27 sept. 2023
UudisedVahetult enne esimest adventi süüdati tuled Rapla linna jõulupuul

Vahetult enne esimest adventi süüdati tuled Rapla linna jõulupuul

On kujunenud traditsiooniks, et Rapla kirikupargis asuval kuusepuul süüdatakse tuled laupäeva õhtul, mis eelneb esimesele advendile. Tänavu oli see päev 28. november. Ühtlasi kuulutab sel õhtul üks Rapla kihelkonna kahest vallavanemast välja jõulurahu. Laupäeva, 28. novembri õhtul tegi seda Kehtna vallavanem Indrek Kullam.

Jõulutulede süütamisele eelnes pidulik üritus ja kontsert Rapla kirikus. Oma sõnavõtus pööras Indrek Kullam tähelepanu globaalsetele probleemidele, rääkides nii Covid-19 levikust kogu maailmas kui ka ülerahvastamisega seotud probleemidest. “Kas on võimalik, et praegune viirus on hoiatus, et inimesi on Maa peal liiga palju ning viirus viib inimeste populatsiooni alla sellisele tasemele, mis on emakesele maale vastuvõetav?” küsis Kehtna vallavanem.

Kõne lõpetas ta kihelkondliku jõulurahu väljakuulutamisega. “Kuulutan välja jõulurahu Rapla kihelkonnas ja terves maakonnas,” sõnas Kullam.

Õhtu muusikalise poole eest hoolitses Kernust pärit pereansambel Eluallikas. Pärast kontserti liiguti ühiselt kirikupargis asuva kuuse juurde ning lauldi tuntud jõululaulu “Oh, kuusepuu”. Selle laulu ajal süttisidki kuusepuul jõulutuled. Samuti süttisid tuled kirikuaias asuval kuusepuul. Kirikupargis toimunud sündmusel osales üle saja inimese. Õhtune tseremoonia kestis kokku pisut üle tunni aja.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused