1.6 C
Rapla
Reede, 26 apr. 2024
TarbijaSisuturundus: Kas ka Sina järgid neid põhimõtteid? Soovitused produktiivsuse kasvatamiseks

Sisuturundus: Kas ka Sina järgid neid põhimõtteid? Soovitused produktiivsuse kasvatamiseks

Sisuturundus 

Tähelepanu! Tegemist on hasartmängu reklaamiga. Hasartmäng pole sobiv viis rahaliste probleemide lahendamiseks. Tutvuge reeglitega ja käituge vastutustundlikult!

Paljud on meist kuulnud ameerika ettevõtja ja mõtleja Jim Rohni kuulsaks öeldud mõtet: “Aeg on meie suurim vara… Igaüks peab seda kasutama targalt.” Tänapäevases kiires ja stressirohkes maailmas on aina olulisem olla hästi planeeritud ja võimalikult produktiivne. Toome välja mõningad nipid ja põhimõtted, kuidas saavutada iga päevaga aina rohkem. 

Koosta “to-do list”

Olenevalt erialast ja igapäevastest kohustustest on “to-do list” (eesti keeles, täitmist vajavate kohustuste nimekiri) oluline abimees pea igale vähegi hõivatud ja tegusale inimesele. Pannes vajaminevad tegevused kirja, näed, mis neist on rohkem ja vähem olulisemad. Seeläbi saad koostada teatava tööde sooritamise järjekorra ning olla kindel, et päeva või nädala tähtsaimad ülesanded ei jää tegemata. Niisamuti annab teatavat sorti heaolutunde mõne kohustuse maha kriipsutamine. 

Muuhulgas on “to-do list” ka hea võimalus hoida tasakaalus nii rutiinsed kui ka mitte igapäevased tegevused. Näiteks, kui Sul on plaanis igaõhtune koeraga jalutuskäik või kaasahaarav slotimäng Ninja Casinos, mis on teadupoolest üks parim online kasiino Eestis, siis saad muredeta need tegevused enda päevakavva sisse kirjutada ning veenduda, et ükski tegevus ei jää tegemata. 

Ärka vara ning jõua rohkem

Ükski inimene pole sündinud põhjendamatult tubliks ega oma füüsilisi eeldusi teha rohkem kui mõni teine. Tegelikult seisneb kogu jõudmise või mittejõudmise võti targas elukorralduses ning vahel ka eluharjumuste muutmises. 

Ülemaailmselt kuulus motivatsioonikõneleja ja erinevate elufilosaafiate propageerija Robin Sharma on kirjutanud raamatu nimega “Kella 5 Klubi” (“5 AM Club”). Selles silmiavavas teoses kohtuvad kaks lihtinimest eksentrilise miljärdariga, kes oma kogemustele tuginedes annab ülevaate edukate ärihiidlaste argipäevast. Põgusalt öeldes räägib raamat sellest, mismoodi saavutada suurepärane tegutsemisvõime, hea tervis ja kõikumatu meelerahu ning seda kõike ärgates igal hommikul kell 5. Ühesõnaga varem ärgates näed, kuidas muutub päev pikemaks ning jõuad üha rohkem.  

Järgi “kahe minuti reeglit”

Ettevõtja Steve Olenski soovitab paljudel kasutusele võtta taktika, mida ta kutsub “kahe minuti reegliks”. Ehk, kui Sul on mingisugune ülesanne või tegevus, millele kulub kõigest kaks või vähem minutit (näiteks üks round mõnes online kasiino portaalis), siis kindlasti ära lükka seda kuhugi kaugesse tulevikku, vaid täida see nii kiiresti kui võimalik. Tegevust hilisemaks mitte lükates ning seda kohe tehes kulub sooritamisele kordades vähem aega. Äkki selles peitub ka Olenski kui ühe edukaima sisulooja saladus?

Lõpeta rööprähklemine ehk multi-tasking

Tänapäeva infoajastul, kus paljud meist on aheldatud nutitelefoni teavituste orjusesse ning keskmisel tööinimesel on arvutiekraanil avatud mustmiljon akent, avastatakse ühtäkki, kuis korraga tehakse mitut tegevust. Kui nii mõnelegi tundub, et rööprähklemine on oluline oskus enda efektiivsuse tõstmiseks, siis tulemus võib olla hoopis vastupidine. 

Mitmed psühholoogid on avastanud, et mitut ülesannet korraga tehes on tulemuseks aja ja produktiivsuse kadu. Muuhulgas võib multi-tasking kaotada Sinu igapäevasest võimalikust produktiivsusest koguni 40%. Seetõttu on soovituslik leida iga ülesande jaoks omaette aeg. Nii näed ajapikku, kus jõuad rohkem, ülesande sooritused on kvaliteetsemad ning kaob seesmine hüsteeria stiilis “mul pole aega, ma ei jõua midagi”. 

Väldi ebavajalikke koosolekuid

Väga tihti juhtub, et meie koosolekute kalender täitub kui imeväel ning üks hetk on seal kirjas pea 5-6 kohtumist päevas. Mis seal salata, kuid nii mõnigi inimene armastab koosolekuid, mistõttu võivad need venida väga pikaks ning muutuda tõsiseks ajaröövliks. Nii avastadki üks hetk, kuis to-do listis ei haiguta mitte tühjus, vaid ilmatuma pikk rivi tegemata ülesandeid. Sellepärast tasub väga hoolikalt analüüsida enda rolli järgmise koosoleku kokku leppimisel. Vahel piisab ka meilivahetusest, telefonikõnest või hoopis kordades aegasäästvamast videokohtumisest. 

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare