spot_img
1.6 C
Rapla
Kolmapäev, 8 veebr. 2023
spot_imgspot_img
spot_img
UudisedRomuringi kampaania käigus koguti kokku 256 autoromu

Romuringi kampaania käigus koguti kokku 256 autoromu

Keskkonnaministeeriumi, Kuusakoski AS-i, Eesti Autolammutuste Liidu ja BLRT Refonda kahenädalase kampaania käigus (18. november- 2. detsember) koguti sel sügisel kokku 256 autoromu.

Keskkonnaministri Rain Epleri sõnul jäi tänavune tulemus kampaania esimese aasta tasemele, kuid kolme aasta kokkuvõttena on kuue nädala jooksul tasuta ära viidud 936 romu, mis on korralik panus materjaliringlusesse ja puhtamasse keskkonda.

Kõige rohkem korraldasid Kuusakoski, Eesti Autolammutuste Liit ja BLRT Refonda tänavu romude äravedusid Tartumaal, kus koguti kokku 45 romu. Sellele järgnevad Harjumaa 35 ning Järvamaa ja Lääne-Virumaa kumbki 27 romuga. Võrumaal koguti 26, Tallinnas 23, Pärnumaal 23, Jõgevamaal, Viljandimaal ja Põlvamaal koguti igas 10 romu. Raplamaal viidi ära 9, Läänemaal 4, Valgamaal 4, Ida-Virumaal 2 ning Hiiumaal 1 romu.

Autoromu võib olla oht nii keskkonnale kui tervisele, hõivata ära vajalikud parkimiskohad ja takistada lumekoristust. Kuhu romusõidukid viia, seda vaata www.kuhuviia.ee

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused