-3.3 C
Rapla
Laupäev, 27 apr. 2024
UudisedRaplamaa koolid lähevad esmaspäevast distantsõppele

Raplamaa koolid lähevad esmaspäevast distantsõppele

Helerin Väronen

Valitsuse poolt tuli 9. detsembril teade, et alates 14. detsembrist lähevad kõik koolid (üldhariduskoolid, kutsekoolid, rakenduskõrgkoolid ja ülikoolid) viiruse leviku takistamiseks kinni. Kohustust distantsõpet rakendada ei olnud, kuid Raplamaa koolid on läinud seda rada, et pigem tegeleda praegu siiski õppetööga kergemas mahus kui minna varem vaheajale ja teha see nädal õpet hiljem tagasi.

Rapla valla koolid on distantsõppel, vastavalt Haridus- ja Teadusministeeriumi (HTM) juhistele jätkatakse kontaktõppega nende õpilaste puhul, kes vajavad hariduslikke tugiteenusi, näiteks väikeklassid. Rapla abivallavanem Jüri Morozov lisas, et kontaktõpet jätkavate väikelasside puhul viiakse nad piisava distantsi hoidmiseks ajutiselt suurematesse klassiruumidesse. Iga kooli puhul peavad õpetajad oma õpilasi hindama ja reedel valda teavitama, kui palju lapsi täpsemalt kontaktõpet vajavad.

Õpilastransport jääb kehtivatel marsruutidel ja kellaaegadel sõitma. Toitlustus tagatakse nii kontaktõppes olijatele kui ka distantsõppel olevatele õpilastele. Täpsema info toidupakkide kättejagamise kohta annab teada õppeasutus.

Morozov ise on järgmiste päevade suhtes optimistlik, uskudes, et koolid saavad olukorraga sujuvalt hakkama. Eile toimunud vallavalitsuse ja koolijuhtide nõupidamisel oli edasine tegutsemisplaan selge. Morozov pani koolijuhtidele südamele, et infot toimuva kohta tuleb kommunikeerida vanematele eri kanalite kaudu, et ei tekiks infosulgu.

Kohila gümnaasium ja Kohila Mõisakool lähevad distantsõppele ja osa klasse, täpsemalt 5.-9. klassid alustasid koduõppega juba täna. Kohila valla haridusnõunik Meeri Ehandi põhjendas seda otsust koolis olnud Covid-19 juhtumitega.

Vajadus välja selgitada haigestunute lähikontaktsed ei ole andnud veel aega paika panna, kas ja kuidas toimub nende õpilaste transport, kes vajavad kontaktõpet ja millises mahus ja kuidas toimub toidupakkide jagamine. Need otsused tehakse ära tänase päeva jooksul.

Märjamaa koolid on samuti esmaspäevast distantsõppel ja vaheajale lähevad õigel päeval. Vallavanem Meelis Välis sõnas, et nende õpilaste transpordi, kes siiski kontaktõpet vajavad, korraldavad õppeasutused ise. Välise sõnul on koolidel vahendid transpordi korraldamiseks olemas. Õpilastele jagatakse distantsõppel olles toidupakke.

Välis loodab, et koolid ja pered saavad hakkama, kuigi teade koolide sulgemisest tuli väga ootamatult, ka HTM-i juhendmaterjal saabus alles eile õhtul. Eriti raske on olukord Välise arvates lapsevanemate jaoks, kes peavad kiirelt reageerima.

Kehtna valla üldhariduskoolid ja huvikool on esmaspäevast distantsõppel. Valla haridus- ja kultuuritööspetsialist Teele Ojasalu lisas, et vastavalt HTM-i poolt antud juhistele keskendutakse olulisema kordamisele ja lünkade täitmisele, õppimisele lähenetakse pigem loovalt ja veebitunde ei tehta tingimata tunniplaani alusel. Ojasalu sõnas, et võrreldes kevadise ajaga on ju olukord teistsugune, eriolukorda pole ja paljud vanemad peavad tööl käima, nii et just algklassides vajalik õppimise tugi puudub.

Üksikutel juhtudel rakendatakse Kehtna valla koolides ka kontaktõpet, näiteks HEV-õpilaste puhul, kuid ka tavaklassides võib selle lühikese aja jooksul, mis vaheajani jäänud, esineda vajadust kontaktõppe järgi.

Õpilastransport ei liigu, kuid vajadusel leitakse lahendus neile, kellel selleks vajadus kontaktõppe raames.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare