9.4 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
UudisedKinkimise rõõm on suurim rõõm

Kinkimise rõõm on suurim rõõm

Rapla Vesiroosi kooli tehnoloogiatunnis valmis sel poolaastal Liiklusvanker, mis õppevahendina kingiti Rapla Päkapiku lasteaiale. Vankrit ehitanud noormehed toimetasid meeleoluka sõiduga vankri ja ratastel järelhaagise 9. detsembril Päkapiku lasteaeda, kus see tekitas palju elevust. Terve lasteaiapere ootas vankri saabumist maja ees ja rõõmu oli palju, eriti kui õpilased lastele lõbusõitu korraldasid.

Liiklusvanker oli Maanteeameti, Päkapiku lasteaia ja Vesiroosi kooli ühisprojekt „Liikluskasvatuse õppevahend liiklusvanker – koolilt lasteaiale“, millele panid sponsorluse korras õla alla Kohila Vineer ja Tohuvana Saeveski OÜ.

Ehitati õpetaja Eedo Lubi juhendamisel, kelle sõnul tundus projekt olevat huvitav, hariv ja kasulik kõigile osapooltele. Koostöö sai alguse põgusast kohtumisest, kui Päkapiku lasteaia direktor juhtus kogemata Vesiroosi koolis tutvumisringil olema.

Liiklusvankri tegemises osalesid kuus kaheksanda klassi poissi ja vankri tegemiseks kulus neil viis kuud. Edaspidi kasutab lasteaed vankrit liiklusõppeks vajaliku inventari hoiustamiseks ning lisaks sõiduvahendina liiklusväljakul. Lubi sõnul on tal mõttes olnud vankreid rohkem valmistada, kuid enne järgmist õppeaastat ei ole plaanis ühtegi ette võtta. Rapla vallas on aga veel koole ja lasteaedu, kes tema arvates võiksid selles projektis osaleda.

Maanteeameti liiklusohutuse osakonna liikluskasvatuse talitus korraldab igal aastal projekti „Liikluskasvatuse õppevahend liiklusvanker – koolilt lasteaiale”, mille eesmärk on toetada ja rikastada lasteaedade õppekavas ette nähtud liiklusteemade käsitlust uue põneva õppevahendite komplektiga. Kuna koolieelik õpib mängides, suudab ta just mängu kaudu kõige paremini omandada oskusi ja teadmisi liikluses ohutult toimetulekuks nii jalakäija kui ka jalgratturina.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare