-3.3 C
Rapla
Laupäev, 27 apr. 2024
UudisedEsimene Jõulumaa oli tehtud südamega ja kõigile

Esimene Jõulumaa oli tehtud südamega ja kõigile

Esimest korda oli eelmisel reedel ja laupäeval, 18.-19. detsembril Rapla keskväljakul avatud Jõulumaa. Külastajaid ootasid erinevad tegevustelgid, tegevused väljakul, lava mitme esineja ja kontserdiga, jõuluOTT, jõulukino ja muidugi kohtumine Jõuluvanaga.

Kõige rohkem tegevust ja vaatamist jagus lastega peredele. Näiteks said pere pisemad karussellil tiirelda, koos perega fotonurgas pilti teha või loomi paitada. Erinevate karvaste ja sulelistega olid väljas lausa kaks kohta, Allikasilma talu ja Nõiamäe. Allikasilma talust olid tähtsaks sündmuseks pererahvaga kaasa tulnud kits, lambad ja küülikud, kes mõlemal päeval rohkelt tähelepanu ja paisid said. Nõiamäe loomadest rõõmustasid pilku haned ja kitsed.

Miniloomaaedade kõrval oli laste üheks meeliskohaks tegevustelk, kus valla noortekeskuse töötajad erinevaid mänge läbi viisid ja lastega meisterdasid. Seal sai näiteks oma jõulusoovi kuusele riputada, piparkooke kaunistada ja bingot mängida, mis oli laste seas vägagi populaarne.

Jõuluvanasid oli sel päeval keskväljakul ringi liikumas lausa kaks. Ühega neist sai kohtuda Rapla keskraamatukogu telgis, kus Jõuluvana luuletuste eest lastele piparkooki jagas. Õueraamatukogust said valida rikkalikust valikust paberil luuletuse endale ka need, kel millegipärast veel jõulupäevaks luuletust polnud.

Väljakul ringi liikudes võis tunda ja näha vanade (jõulu)traditsioonide ja tegevuste kohalolu. Võimalik oli saaniga sõita, puulusikat valmistada, seppade juhendamisel õnnemünti vermida, lõkke süütamist õppida, vibu lasta ja õppida tundma vanaaja jõulukombeid.

Kuigi reede õhtul oli ilm Jõulumaa ajal päris märg, ei tundunud vihmasadu väga kedagi häirivat. Kui olemine natuke liiga niiskeks kippus, sai end väikse lõkke ääres soojendada ja kõrvale ampsata kultuurikeskuse töötajate tehtud pannkooke, mis olid sealsamas elaval tulel valminud. Laupäeval said lapsed ka ise pannkookide tegemisele käe külge panna.

Jõulumaaga samal ajal toimus ka jõuluOTT. Mõlemal päeval olid Swedbanki kõrval oleva ala vallutanud erinevad talutooted ja käsitöö. Reedel oli müüjaid 30 ringis, aga laupäeval küündis kauplejate arv ligi viiekümneni.

Ei jäänud ka filmi- ja muusikahuvilised mõnusast jõululisest kogemusest ilma. Kino oli mõlemal päeval jõulufilmide päralt ning keskväljakul näidati Enn Rekkori filmi “Eesti leib”. Reede õhtul rõõmustas kõrva ja pani jala tatsuma veel enne jõulukontserti lõõtspillimängija Bert Laak, kes valiti hooviOTT-il esinenud muusikute seast säravaimaks täheks. Esimese päeva lõpetas Eve Ruuli LED-tiibade show. Laupäeval hoolitsesid muusikalise poole eest Rapla Laulustuudio mudilased, noored lauljad ja Jõulumaale pani punkti Rapla Pasunakoori jõulukontsert.

HooviOTT-i korraldaja Anni Vahter sõnas, et tema ja teise OTT-i korraldaja, Janeli Sääritsa jaoks oli Jõulumaa midagi helget, valget ja ilusat aasta lõpul, nii jõuluturu korraldajatena kui ka Jõulumaa külastajatena. “Tõeliselt armas sündmus. Kolm hästi pikka paid kultuurikeskusele korraldamise eest! JõuluOTT lõi kauplejate arvuga kõik senised rekordid. Kauplejate tagasiside tegi südame soojaks – kõigil läks hästi ja oli tore turul osaleda. Mõned letid müüdi kohe täitsa lagedaks. Igast jõuluturu osalustasust annetab MTÜ Hoov 5 eurot heategevuseks. Sellest summast katame kahe abivajava Raplamaa pere jõululauad ja täidame jõuluvana kingikotid,” lisas Vahter.

Jõulumaaga jäi igati rahule ka Nõiamäe perenaine Rikka Toman, kes suurima Rapla fännina lisas, et näha oli, et seda üritust oli tehtud südamega. Kogemusega jäid rahule ka tema loomad, haned ja kitsed, kes said nii lastelt kui ka täiskasvanutelt rohkelt tähelepanu ja paisid. Nii mõnedki külastajad olid imestunud, et haned nii sõbralikud on, lasid end ka sülle võtta, kuid eks loomad minevat ikka peremehe nägu.

Korraldajate poolelt sõnas kultuurikeskuse juhataja Age Rebel, et muljed on igati positiivsed ja samuti on tulnud häid sõnu osalistelt. Alguses peljati küll, et rahvast koguneb liiga palju, kuid kuna ala oli suur, hoiti kenasti distantsi ja kuhugi korraga suurt massi ei kogunenud. Eriti oluliseks pidasid külastajad seda, et lastega perede jaoks olid väga paljud tegevused tasuta. Muidugi oleks võinud Jõulumaal ka lumi vihma asemel olla, kuid ilma vastu ei saa. Juba arutatakse ka seda, mida järgmisel aastal võiks teistmoodi teha. Rebel sõnas, et kindlasti tahavad nad rohkem tegevusi ja meisterdamisi juurde tuua.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare