7.5 C
Rapla
Reede, 22 okt. 2021

Retsept: Värske ja toitev avokaado-sparglisalat

Suur pühadeaegne söömine on lõpule jõudnud ning ilmselt viimsed toidujäägidki juba seljankaks tehtud. Ees seisab aga pikk aastavahetuse öö, mil ikka üht-teist hamba alla pista sooviks. Värskete komponentidega maitsvad ja toitvad salatid on kindel valik, mis aitab kõhtu täita ja maitsemeeli paitada.

Avokaado-sparglisalat on parasjagu huvitav ja samal aja lihtne, et suupistelauale lisandina sobida. Salatit saab vastavalt eelistustele omanäolisemaks kohendada. Mina lisasin sel korral näiteks salatile mõnusaid krõmpsuvaid mungoa idusid.

Salati jaoks läheb vaja: 300 g rohelist sparglit, erinevaid salatilehti, 2-3 küpset avokaadot, riivitud kõva juustu, oliiviõli, soola ja pipart. Salatikastme jaoks on vaja: 5 sl oliiviõli, 5 sl sidrunimahla, 2 sl vedelat mett, soola ja pipart.

Tee nii: Valmista salatikaste. Selleks pane kõik kastme koostisained kaanega purki ning raputa korralikult läbi. Maitse ja vajadusel lisa mõnd koostisainet. Salati jaoks lõika sparglivarred umbes kolme sentimeetri pikkusteks juppideks, pane ahjuvormi, maitsesta soola ja pipraga ning nirista peale oliiviõli. Seejärel küpseta neid 200-kraadises ahjus 10-15 minutit, kuni sparglivarred on küpsed. Kuniks spargel jahtub, koori ja tükelda avokaadod ning riivi juust. Sega salatikausis spargel, avokaado, juust ja salatilehed koos kastmega läbi. Serveerimisel võid lisada veel juustu.

Retsept: www.nami-nami.ee

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,159JälgijatFollow

Viimased uudised