9.9 C
Rapla
Reede, 26 apr. 2024
UudisedÜhelegi maakonnale ei ole toetus enam garanteeritud

Ühelegi maakonnale ei ole toetus enam garanteeritud

Varem on piirkondade konkurentsivõime tugevdamise (PKT) meetmest toetatud näiteks Raplas asuva Koidu tänava tööstuspiirkonna ning Järvakandi tööstuspiirkonna väljaehitamist. Samuti said sealt raha Kohila tööstuspiirkonna juurdepääsuteede rajamine ning Rapla keskväljaku ehitamine. Uus PKT taotlusvoor tuleb aga teistsugune.

PKT reeglid muutusid ning nüüd ei ole enam igale maakonnale eraldi toetust ette nähtud. Kogu meetme raha on paigutatud ühte üleriigilisse potti, mille suurus on hinnanguliselt 12 miljonit eurot, ja toetuse saamiseks konkureerivad kõik projektid omavahel. See loob olukorra, kus Raplamaa saab taotlusvooru esitada vaid ühe projekti ning toetuse saamine ei ole garanteeritud.

PKT küsimus kerkis ühe teemana üles neljapäeval, 17. detsembril toimunud Raplamaa Omavalitsuste Liidu täiskogul. Siis pakuti ühe võimaliku projektina välja maakonna piiri ületava Kohila-Aespa (Kiisa) kergtee rajamine, kuid lõplikku otsust ei langetatud. Omavahel lepiti kokku, et iga vald (Kehtna, Kohila, Märjamaa, Rapla) esitab oma ettepanekud 5. jaanuariks ning 22. jaanuaril toimuval ROL-i täiskogu istungil pannakse paika, millisele projektile seekordsest PKT voorust raha taotletakse.

Ühe projekti toetuse summaks on meetmes ette nähtud 450 000 kuni miljon eurot, millele lisandub omaosalus. Raplamaa Omavalitsuste Liidu tegevjuht Silvi Ojamuru selgitas, et üleriigiline projektide paremusjärjestus peaks selguma 2021. aasta juuni lõpuks ning siis saab ka selgeks, kas Raplamaa projekt saab PKT-st raha või mitte.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare