-0.6 C
Rapla
Teisipäev, 23 apr. 2024
Uudised11. jaanuarist taastub õpe tavapärases vormis

11. jaanuarist taastub õpe tavapärases vormis

29. detsembril otsustas valitsus vastavalt haridus- ja teadusminister Jaak Aabi ettepanekule lubada 11. jaanuarist Harjumaal ja Ida-Virumaal kontaktõppele 1.-4., 9. ja 12. klass. Mujal Eestis taastub õpe igas haridusastmes tavapäraselt.

Üldhariduskoolide, kutseõppeasutuste, kõrgkoolide osas taastub alates 11. jaanuarist kontaktõpe (v.a Harjumaal ja Ida-Virumaal). Koolipidajad peavad rakendama haridus- ja teadusministeeriumi, terviseameti ning teadusnõukoja poolt ette nähtud meetmeid viiruse leviku pidurdamiseks.

Kuni 10. jaanuarini (kaasa arvatud) pikendas valitsus ka juba kehtivaid piiranguid ülejäänud Eesti 13 maakonnas sportimisele ja treenimisele, spordi- ja liikumisüritustele, spordivõistlustele, noorsootööle, huviharidusele, huvitegevusele, täiendkoolitusele, täiendõppele.

Valitsus arutab hariduselu, sportimise ja täiendkoolituse valdkondadele kehtivaid piiranguid 7. jaanuaril.

Harjumaal ja Ida-Virumaal jäävad õpilastele suletuks üldhariduskoolide, kutseõppeasutuste, rakenduskõrgkoolide ja ülikoolide õpperuumid. Piirangut ei kohaldata 1.-4. klassi, 9. klassi ning 12. klassi õpilastele, kes tohivad alates 11. jaanuarist alustada taas kontaktõppes.

Jätkuvalt ei laiene piirang hariduslikele tugiteenustele või konsultatsioonidele; praktika, eksamite või testide tegemisele ega olümpiaadidel osalemisele.

Harjumaal ja Ida-Virumaal kehtivad juba praegu rakendatavad piirangud sportimisele ja treenimisele, spordi- ja liikumisüritustele, spordivõistlustele, noorsootööle, huviharidusele, huvitegevusele, täiendkoolitusele, täiendõppele kuni 17. jaanuarini (kaasa arvatud).

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare