11.1 C
Rapla
Kolmapäev, 27 sept. 2023
TarbijaHinnavõrdlus: Banaani-kakaokreemitort

Hinnavõrdlus: Banaani-kakaokreemitort

Selle tordi retsept tuli me perre ajal, kui üks mu õdedest esimesse klassi läks, ehk aastal 1997. Ühe ta klassiõe ema tegi seda torti lapse sünnipäevaks ja sealt sai retsept ka küsitud. Meie pere söögilaual oli see tort edaspidi peaaegu igal sünnipäeval ja tähtpäeval. Ja kuna meid on peres palju, sai seda torti võrdlemisi tihti, lausa nii tihti, et lõpuks oli õel sellest täielik tüdimus. Ilmselt on see põhjus, miks seda torti alles nüüd pärast jõule jälle tehtud sai, pärast vähemalt 13-aastast pausi.

Nüüdsel ajal tundub see tort täitsa tavaline ja pigem odavate koostisosadega, aga omal ajal oli tegemist luksussöögiga, seda eriti banaanide pärast, mida ei olnud väga saadagi. Kui nüüd läks suure plaadikoogi vahele kuus banaani ja neid võib sinna veelgi mahutada, näiteks pealmise kreemikihi alla, siis omal ajal sai paar banaani väga õhukeste viiludena vahele pandud.

Üks erinevus tänase päeva ja umbes 20 aasta taguse ajaga on veel. Emal on retseptis kirjas, et pähklid ja šokolaad tuleb koos kohviveskis purustada, kuid kui ta nüüd seda teha üritas, siis vaatamata sellele, et šokolaadi sai enne külmikus hoitud, jäi see kuidagi õline ja imelik, nii et see ei õnnestunud.

Banaanidega seoses rääkis ema loo ajast, mil banaane veel õieti saada polnud. 1980-ndate alguses oli juhus, kus ema isa oli saanud poest 4-5 banaani ja tõi need maale enda ja naabri lastele, sõnades, et ta tõi ahvitoitu. Keegi aga ei taibanud, et kuna banaanid on rohelised, on need veel toored. Suure elevusega koorisid lapsed banaane, kuid kõigi nägu vajus pärast esimest ampsu ära. Laste jaoks oli see esimene kord banaani saada, nii oli pettumus suur, et paljukiidetud banaan ei maitse üldse hästi.

Vaja läheb: biskviitpõhi (poest ostetud või ise tehtud), 500 ml vahukoort, 10 g želatiini, 6 tl kakaod, 8 tl suhkrut, 3 banaani, peale sarapuupähkleid ja šokolaadi.

Tee nii: Paisuta želatiin poole klaasi vee sees ja seejärel kuumuta vesivannil. Vahusta vahukoor. Sega kakao ja suhkur omavahel, lahusta vähese veega. Sega omavahel kokku kakao ja kuum želatiin. Lisa juurde vahukoor ja sega hoolega. Lõika biskviitpõhi pooleks ja lõigu alumisele kihile banaanid, kata kreemiga. Teine osa kreemist läheb tordi peale. Purusta sarapuupähklid, näiteks sibulalõikuriga, ja puista tordi peale. Riivi peale šokolaad. Lase külmas seista, et želatiiniga kreem saaks taheneda. Kõige parem saab kook siis, kui teha see õhtul valmis ja süüa järgmisel päeval.


Želatiin, Meira, 20 gVahukoor, Alma, 400 gKakao, Kalev, 150 gSuhkur, Dan Sukker, 1 kgBanaanid, kg
Maxima1.491.39*/1.890.570.89*/1.08
Mini-Rimi1.651.991.09
Meie Toidukaubad1.751.890.99
Konsum1.451.601.950.691.09
Selver1.391.591.990.691.09

Hinnad on seisuga 5.01.2021

*soodushind/tavahind

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused