23.8 C
Rapla
Kolmapäev, 17 juuli 2024
TarbijaSidrunikreem

Sidrunikreem

On üks magustoit, mis on aastaid, kui isegi mitte aastakümneid, me peres pidulikel puhkudel tihti laual olnud. Sidrunikreem pärineb ikka sellest kuldvaramusse kuuluvast retseptiraamatust “Valik toiduretsepte (M. Eesmaa, A. Kuusvek, S. Masso). Valmistamise osa põhjalikuma ja parema seletuse leidsin aga ühest blogist (lastejutud.wordpress.com), kus blogipidaja on seda sidrunikreemi kasutanud selleks, et laps kevadväsimuse tekkides natukegi C-vitamiini tarbiks. See kreem olevat lapse arvates lausa nii hea, et ajab nutma.

Kes selle magustoiduga tuttav, nende jaoks see tihtipeale ongi üks suuremaid lemmikuid. Me enda peres pole selle kreemiga seoses erilist lugu rääkida, kuid tuttavatel on küll huvitav lugu sellega seoses. Kui nende tütar 1980ndatel abiellus, siis tellis ta emalt, kes kohalikus sööklas töötas, pulmalaua ja tema kindel nõudmine oli, et just see sidrunikreem peab olema pulmakülalistele magustoiduks. Järelikult peab asi hea olema, kui seda lausa pulmalauale soovitakse.

Vaja läheb: 2 muna, 100 g suhkrut, 8 g želatiini, 2 sl vett, 1 sidruni mahl ja riivitud koor, 250 ml vahukoort.

Tee nii: Riivi pestud sidrunilt peene riiviga kollane koor ja pigista välja kogu mahl. Võta želatiin ja pane see mõnda kuuma kannatavasse nõusse külma veega vähemalt 5 minutiks paisuma. Aja suuremas potis vesi keema. Hoia paisunud želatiiniga nõud keevas vees nii kaua, et želatiin ära sulaks. Tõsta želatiin oma aega ootama. Võta väiksem pott, mis suurde keeva veega potti mahub, ja pane sinna sisse suhkur ja munad. Hakka neid teise veepotti panduna soojas vahustama. Sega aeglaselt munade juurde sulanud želatiin, sidrunimahl ja riivitud koor. Võta vahustatud muna-sidrunisegu pliidilt ja pane jahtuma. (Potis on selline ühtlane kollane mass, kus pole suhkru- ega muid tükke).

Aja vahukoor tugevasse vahtu (juurde võib lisada natukene suhkrut). Sega vahukoor peaaegu mahajahtunud munasegusse. Kalla kreem magustoidunõudesse ja pane külmkappi. Oota paar tundi, kaunista ülejäänud vahukoore, sidruniviilu või munavalgeküpsistega ja naudi!


Munad, EGGO M10Suhkur, Dan Sukker, 1 kgŽelatiin, Santa Maria, 25 gSidrun, kgVahukoor, Alma, 400 ml
Maxima0.570.671.481.49
Mini-Rimi1.490.691.691.65
Meie Toidukaubad1.350.754.991.75
Konsum0.691.491.60
Selver1.490.690.691.791.59

Hinnad on seisuga 12.01.2021

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare