4.9 C
Rapla
Reede, 26 apr. 2024
UudisedToimus järjekordne maakondlik kriisikomisjoni koosolek

Toimus järjekordne maakondlik kriisikomisjoni koosolek

Meelis Välis, Raplamaa kriisikomisjoni esimees

Rapla maakonna omavalitsusüksuste ühiste kriisikomisjonide koosolekud toimuvad iga kuu ja vajadusel tihedamini. 2020. aastal koguneti 23 korda. Viimane koosolek toimus 6. jaanuaril 2021 Skype’i keskkonnas.
Osalesid kriisikomisjoni liikmed, kutsutud olid lisaks Terviseameti esindajad Mihkel Näks ja Ellen Villig. Osales ka Rapla Maakonna Psühholoogiateenistuse juhatuse liige Urve Uusberg. Tõdeti, et valdades on olukord stabiliseerunud, päevas võib tulla 1-3 nakatunut. Rohkem on nakatunuid pereringis. Töökohtades ja haridusasutustes koldeid praegu ei ole. Üksikjuhtumid on koolides ja lasteaedades, kuid distantsõpe viis nakatumise alla. Enamasti on viiruse läbipõdemine kergem. Arutati teemal, et 90% inimestest kannavad maske, kuid maskivastased on osaliselt väga aktiivsed. Kaalutakse selliste inimeste andmete edastamist Terviseametile.
Rapla Maakonna Psühholoogiateenistuse juhatuse liige Urve Uusberg selgitas, et seoses koroonaviirusega on kasvanud inimeste pöördumised psühholoogide poole. Tõusnud on meeleoluhäirete esinemissagedus (ärevus, depressioon jms). Esineb rohkem perevägivalda. Samas teised pered pigem naudivad võimalust olla koos ja hindavad kvaliteetaega perekonna jaoks, ollakse koos laste kasvamisega, tehakse kodus remonditöid, liigutakse palju looduses. Varsti peaks valmima uuring Eesti kohta, kuidas rahva vaimne tervis on koroona tingimustes vastu pidanud. Psühholoogiateenistuselt võib tellida ka koolitusi, supervisioone, loenguid ja muid kokkusaamisi.
Valdade esindajad andsid teada, et kui vallamajade uksed on suletud, tullakse helistamise peale uksele vastu ja antakse vajadusel ka mask.
Järgmine maakonna kriisikomisjoni koosolek toimub Skype’i teel 10. veebruaril.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare