4.9 C
Rapla
Reede, 26 apr. 2024
UudisedRapla vald: Läbirääkimised Rail Baltica peatuse üle on lõpusirgel

Rapla vald: Läbirääkimised Rail Baltica peatuse üle on lõpusirgel

Kui teisipäeval, 12. jaanuaril allkirjastati Rail Baltica kohaliku peatuse osas kokkulepe Kohilas, siis kolmapäeval andis Rapla vald teada, et ka neil on läbirääkimised jõudnud lõpusirgele.

Rail Baltica trassile tuleb Raplamaal kolm kohalikku peatust, millest üks asub Rapla külje all. Trass ise Rapla linna ei läbi ning seega rajatakse peatus Raplast lääne poole, linnapiirist umbes kaks kilomeetrit Märjamaa suunas. Lisaks Kohilale tuleb üks peatus Raplamaal veel Järvakandi alevisse.

“Hetkel peab Rail Baltica meeskond Rapla vallaga arutelusid peatuse lahenduse detailide üle. Selle käigus lepitakse kokku ka juurdepääsud ning seonduv taristu, et saaks algatada detailplaneeringud, alustada projekteerimisega ja osta maad,” seisab Rapla valla teates.

“Kohalike rongipeatuste rajamine rahvusvahelisele Rail Baltica trassile on otsustatud, nende projekteerimiseks on Euroopast rahastuski tulemas. Kava kohaselt saab Eesti trassiosal olema kaksteist kohalikku peatust, millest kolm on planeeritud Raplamaale ja üks Rapla valda. Rahvusvahelised kiired rongid vuhavad küll kohaliku tähtsusega peatusest mööda, aga regionaalrongid mitte. See annab rahvusvahelisele raudteele laiema kasutuspotentsiaali. Raudteeäärsete asulate potentsiaal elupiirkonnana kasvab, sest kiire ja tõhus ühistransport toob Tallinnas ja Pärnus asuvad töökohad ajaliselt lähemale ning maal elamine ja linnas töötamine saab olema märksa mugavam kui praegu. Lisaks näeb tänane Rail Baltica opereerimisplaan ette, et kohalike rongidega on võimalik inimestel liikuda välja kuni Riiani,” on teates kirjas.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare