-0.6 C
Rapla
Esmaspäev, 18 märts 2024
UudisedValitsuse kriisiabi suunati Kohila vallas lasteaedadesse ja tervisekeskusesse

Valitsuse kriisiabi suunati Kohila vallas lasteaedadesse ja tervisekeskusesse

Kevadel eraldas valitsus omavalitsustele koroonakriisi investeeringutoetuse, et see majandusringlusesse suunata. Riik julgustas omavalitsusi mitte kulusid kärpima. Investeeringutel on keerulistes oludes tihti just toetav mõju, sest need annavad inimestele tööd ja tagavad seeläbi omavalitsuste maksutulu.

Kohila vald sai sellest investeeringust 490 000 eurot. Summa jagunes nelja projekti vahel.

Peamine osa sellest ehk ligi 310 000 eurot läks Männi lasteaia hoone rekonstrueerimiseks. Sama lasteaia sisustuse jaoks on arvestatud 81 000 eurot. Kolmanda projektina sai rahastust Prillimäe lasteaia Põnnipere ventilatsioonisüsteemi II etapi ehitamine ja seda ligikaudu 42 000 euro ulatuses. Viimane projekt, mis valitsuse investeeringutoetusest kasu lõikab, on Kohila tervisekeskus. Nimelt oli selle rekonstrueerimise ning silmaarsti ja nõustamise ruumide rajamiseks eraldatud pisut üle 56 000 euro.

Vastates küsimusele, miks otsustati vahendeid suunata ka üsna hiljuti valminud Kohila tervisekeskusesse, viitas vallavanem Uku Torjus, et see oli vaid üks objekt, millele Kohila vallavalitsus toetust taotles. „Kuna Kohila valla poolt oli toetust võimalik taotleda suuremas mahus (kuni 490 000 eurot), siis lisaks sellele kasutati toetust ka teiste objektide ehitamiseks: Männi lasteaia osaline rekonstrueerimine ja sisustamine, Prillimäe lasteaia ventilatsioonisüsteem,” selgitas ta.

Eraldatud investeeringu eest tehti apteegiruumidest hoopis ruumid silmaarstile ja vastuvõturuumid klientide nõustamiseks. See oli vajalik, kuna plaanid seoses apteegiga on vahepeal muutunud.

„Enne tervisekeskuse rekonstrueerimist sõlmiti eelkokkulepe apteegiga nende ruumide kasutamiseks, kuid hiljem selgus, et apteek ei soovi enam neid väljaehitatud ruume kasutada. Kohila vallavalitsus otsis konkursiga neile ruumidele kasutajat, kuid huvilist ei õnnestunud leida. Kuna Kohilas hakkas tegutsema silmaarst, otsustati kohandada 1. korruse ruumid silmaarsti ja nõustamise jaoks. Selle lahendusega jääb 2. korrusele rohkem vajalikku ruumi perearstidele,” selgitas Torjus.

Ehitustööd on tänaseks valmis. Kõigi nelja projekti kogumaksumus ületas pisut Kohila vallale ettenähtud summat. Torjus ütles, et seetõttu tuleb tervisekeskuse maksumusest väike osa (ca 8700 eurot) katta Kohila valla eelarvest.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare