1.6 C
Rapla
Reede, 26 apr. 2024
UudisedKaitseliidu Rapla maleva aktiivipäeva väisas kaks kindralit

Kaitseliidu Rapla maleva aktiivipäeva väisas kaks kindralit

Laupäeval, 23. jaanuaril kogunesid Toosikannu puhkekeskuses Kaitseliidu Rapla maleva liikmed, et pidada aktiivipäeva. Päeva jooksul heideti pilk tagasi 2020. aastale ning plaaniti praeguse aasta tegevusi. Päeva tegi eriliseks see, et esinejatena olid kohal nii Kaitseväe juhataja kindralmajor Martin Herem kui ka Kaitseliidu ülem brigaadikindral Riho Ühtegi. Teistel samasugustel koosviibimistel kahte kindralit naljalt kohal ei ole.

Päeva avasõnades ütles Rapla maleva pealik major Valjo Tooming, et üle pika aja on hea meel kõigiga kohtuda. Koroonaviiruse leviku tõttu on selliseid kokkusaamisi piiratud. Seegi kord istusid kuulajad maskides. Toomingu ettekandest tuli välja, et praegu on Rapla maleval liikmeid 627. Ta ütles, et võrreldes teiste malevatega Eestis paigutab see Rapla enam-vähem keskele.

Päeva põnevamad ettekanded pidasid kaks kindralit. Brigaadikindral Ühtegi lähenes oma ettekandele filosoofilisemast küljest, kindralmajor Herem lahkas konkreetsemaid sõjalisi nüansse. Näiteks kõneles ta rannakaitsevõime vajalikkusest Eestis ning Kaitseliidu rollist vahetult enne sõjategevuse algust ja selle esimestel päevadel. Hinnanguliselt osales laupäevasel üritusel 30-40 inimest.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare