3.3 C
Rapla
Neljapäev, 25 apr. 2024
ArtikkelMaakonna uisuväljakud ootavad miinuskraade

Maakonna uisuväljakud ootavad miinuskraade

Veel nädal aega tagasi valitsesid ilus talveilm ja karged külmakraadid. See tegi võimalikuks uisuväljakute rajamise mitmel pool maakonnas ning uisutamas käisid hea meelega nii nooremad kui ka vanemad. Praegused kerged soojakraadid on aga väljakutele kriipsu peale tõmmanud.

Väljakute hooldajatega rääkides tuleb aga välja, et külmemate ilmade naastes loodetakse liuväljad uuesti sõidukorda saada.

Kohila

Nii on seis näiteks Kohilas. Veel nädalapäevad tagasi asus gümnaasiumi kõrval korralik uisuväljak, kus sai talverõõme nautida. Kohila spordikompleksi juhataja Aavo Kergand rääkis, et seal käidi peal nii uiskudega kui ka niisama talvesaabastega. Lõbusalt said aega veeta nii lapsed kui ka vanemad inimesed. “Nägin ise, et ühel õhtul oli seal peal üks vanapaar,” sõnas Kergand.

Varasematel aastatel on Kohilas rajatud uisuväljak spordihoone ja staadioni vahele. Sel aastal seda varianti ei kasutatud, sest selline oli kohaliku päästeameti soovitus – kuna pind on kaldu, oleks vesi ära valgunud. Praegune variant oli küll mõnevõrra väiksem, kuid ajas asja ära. Ka see rajati päästeameti abiga, kes vett tõi. Umbes nädal aega toimis see kenasti, enne kui plusskraadid väljakule liiga hakkasid tegema. “Ise pressisin veel lume kokku ja siis tõi päästeamet vett peale,” lausus Kergand.

Esmaspäeva õhtul käis ta veel väljakut kontrollimas ja ütles, et pind on tõesti muutunud krobeliseks, kerged soojakraadid on teinud oma töö. Nüüd ei jäägi muud üle kui oodata järgmist külma. Suusarajad on aga praegugi sõidetavad. Kergand ütles, et kindlasti loodetakse väljak uuesti korda teha ning seda niipea, kui miinuskraadid tagasi tulevad. Ühtlasi avaldas ta lootust, et ka seekord tuleb päästeamet appi.

Lelle

Lelle on aastaid olnud Raplamaal tugev uisutamiskeskus. 2019. aasta veebruaris peeti seal maakonna meistrivõistlused jäähokis. Tegemist oli vägeva vaatemänguga, kuhu tuli võistkondi ja mängijaid kokku üle kogu maakonna. Väljak oli sel päeval väga korralik ning Soomest saabunud ported muutsid kohtumised tõelisteks hokimängudeks. Kahjuks ei ole soojad talved võimaldanud maakonna meistrivõistlusi uuesti korraldada.

Lelle uisuväljak valmistati ette ka sel aastal ning kohalikud mehed jõudsid seal maha pidada esimesed hokilahingud. Uisutamas sai käia ka niisama. Nüüd, soojakraadide saabumisel on väljak hakanud muidugi sulama. Lelle raamatukogu juhatajale Mariina Madissonile paistab uisuväljak aknast kätte. Ta ütles, et meestel on kindel plaan miinuskraadide saabudes väljak uuesti korda teha.

Madisson tõi välja, et uiske on võimalik laenata ka kohapeal. Päris kõiki suurusi seal ei ole, aga mingi valiku võib leida. Üles on see ehitatud aususe peale – võtad uisud ja hiljem paned need samasse kohta tagasi. Madisson ütles, et nad on julgustanud inimesi ka oma vanu uiske sinna tooma, et keegi teine saaks neid kasutada. Umbes nädala jagu oli Lelle väljak kindlasti uisutatav.

Kehtna valla spordi- ja noorsootööspetsialist Artur Ojasalu ütles, et mõtted liikusid selles suunas, et ka Kehtnasse võiks uisuväljaku rajada, aga plusskraadid tõmbasid sellele plaanile kriipsu peale.

Märjamaa

Saabuvatele külmadele ilmadele loodetakse ka Märjamaal. Gümnaasiumi juures ei ole sel aastal veel uisuväljakut olnud, aga loodetavasti juba järgmisel nädalal on. Märjamaa valla spordihoone juhataja Mart Tilk ütles, et ettevalmistused selleks said alguse teisipäeva, 26. jaanuari hommikul. Nüüd jääb üle loota, et nädala teine pool ikkagi toob endaga külma kaasa ning siis saab väljaku avada. Kohapeal uisulaenutust ei ole, ütles Tilk. Need tuleb igaühel ise kaasa võtta.

Märjamaa vallas on siiski uisutamisvõimalus olnud. Väljak on olemas Juurimaa tallis, kuid nagu teiste puhul, on ka seal sula jätnud oma jälje. Kristiina Raudnagel Juurimaa tallist ütles, et uisuväljak sai küll valmis tehtud, kuid see sulas ära. Külmakraadide korral ollakse jätkuvalt huvitatud väljaku avamisest. Hea uudis on muidugi see, et kui heita pilk riigi ilmateenistuse prognoosile, lubatakse käesoleva nädala teiseks pooleks miinuskraade. Juba reede öösel peaks Eestis olema -3 kuni -11 kraadi ning reede päeval oodatakse nelja miinuskraadi.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare