-1.7 C
Rapla
Kolmapäev, 24 apr. 2024
UudisedMahlamäele kerkib neljakorruseline liginullenergia-hoone

Mahlamäele kerkib neljakorruseline liginullenergia-hoone

Kuigi töid Raplas, Mahlamäel uue kortermaja ehitamiseks on tehtud juba eelmise aasta lõpust, siis alustasid LVM Kinnisvara ja Mivo Ehitus OÜ tänasest ametlikult neljakorruselise liginullenergia-hoone ehitamist. Uus kortermaja saab koduks 30 perekonnale. LVM Kinnisvara müügijuht Henel Aava sõnul oli juba ehituse alguseks enam kui pooltel korteritel ostuhuvilised olemas.

Maja kolmel esimesel korrusel hakkavad paiknema 1-3toalised korterid. Viimane ehk neljas korrus on neljatoaliste katuseterrassi ja saunaga korterite päralt. Väljaspoolt on maja liigendatud ja mõjub Mivo Ehitus OÜ projektijuht Rain Allikmäe kinnitusel oma ümbruses koduse ja mõõdukana. Välisviimistluses on plaanis kasutada naturaalseid materjale.

Ehitatavat A-energiaklassiga maja iseloomustavad suured üldalad ja säästlikud lahendused. Päikesepaneelid, vesipõrandaküte ja soojatagastusega ventilatsioon tagavad projekti eestvedajate sõnul madalad kõrvalkulud. Allikmäe sõnul ei pea aga elanikud liginullenergia-majas elades enda harjumusi kuidagi muutma.

Hoone valmimine on planeeritud 2022. aasta kevadesse ja selle kogumaksumuseks kujuneb kolm miljonit eurot.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare