-1.2 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
UudisedMärjamaa vald valis tänavuse aukodaniku

Märjamaa vald valis tänavuse aukodaniku

Märjamaa vallavolikogu istungil 19. jaanuaril kinnitati sel aastal Märjamaa valla Maarjaristi ning teeneteplaadi saajad. Kõrgeima tunnustuse ehk Märjamaa valla aukodaniku nimetuse koos Maarjaristi I klassi kuldristi ning 1000-eurose preemiaga saab Harri Koiduste.

Koiduste on MTÜ Maadlusklubi Juhan rajaja ja pikaaegne juht ning Märjamaa valla spordihing.

Maarjaristi II klassi hõberisti ja 500-eurose preemia saavad kaks inimest. Raivo Heinaru kui nõudliku koolmeistri aastakümnete pikkune töö haridus- ja spordimaastikul on toonud tuntust Märjamaa gümnaasiumile ja vallale. Ta on arendanud valla haridus- ja spordielu ning hoolitsenud noorte inimeste tervise eest. Taimi Kingisepp pälvib hõberisti kodukoha haridus- ja kultuurielu edendaja ja pärandkultuuri kandjana.

Valla teeneteplaadi saab FIE Ivo Kivastik oma panuse eest ettevõtluse edendamisel ja Sipa keskasula kaunimaks muutmisel.

Tunnustused antakse üle Eesti Vabariigi aastapäeva eel 23. veebruaril Märjamaa rahvamajas.

„Koroonaviiruse leviku tõttu toimub pidu seekord ainult piduliku kontsert-aktusena ilma tavaliselt järgnenud tantsuta ja kitsamas ringis kui eelnenud aastatel. Kontsert-aktusele kutsume vaid need, keda tunnustame aukodaniku tiitli, Maarjaristi hõberisti, teeneteplaadi või tänukirjadega,” selgitas valla info- ja välissuhete spetsialist Tiina Gill. Kontserdi osa on palutud sisustama Siiri Sisask.

Hoolimata sellest, et pidu peetakse kohapeal väiksema seltskonnaga, saavad sellest loodetavasti kõik huvilised osa, sest vald soovib sellest võimalusel otseülekande teha. Gill lisas, et juhul, kui asjaolud peaksid kiiresti halvemuse poole minema, võib juhtuda, et aastapäevapeo plaane tuleb muuta.

Tunnustamiseks oli võimalik ettepanekuid esitada kõigil isikutel, organisatsioonidel, ühendustel. Tunnustuse saajad otsustab tunnustamiskomisjon, mis enamasti moodustatakse volikogu liikmetest.

„Volikogu esimehe moodustatud tunnustamiskomisjon arutab ettepanekud läbi ja otsustab, keda kandidaatidest ja millise teenetemärgi saamiseks volikogule esitab. Volikogus on salajane hääletamine ja tunnustuse saamiseks on vajalik volikogu koosseisu poolthäälteenamus, s.o meie volikogu puhul 11 häält,” ütles volikogu sekretär Janika Liländer.

Üldiselt on peetud silmas, et aukodaniku nimetuse saab aastas mitte enam kui üks inimene. Ainuke erand on olnud esimene aasta, kui Maarjariste välja andma hakati ja aukodaniku nimetuse sai kaks inimest.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare