-0.1 C
Rapla
Neljapäev, 18 apr. 2024
UudisedRaplamaal loodi Eestis ainulaadne hariduse nõukoda

Raplamaal loodi Eestis ainulaadne hariduse nõukoda

Reedel, 22. jaanuaril asutati Raplamaa Omavalitsuste Liidu (ROL) täiskogu otsusel Rapla maakonna hariduse nõukoda. Teadaolevalt mujal Eestis sarnast institutsiooni ei ole.

Nõukoda koosneb kaheteistkümnest liikmest ning selle üks eesmärk on teha ettepanekuid maakonna hariduskorralduses. Veel loodetakse selle institutsiooni kaudu luua suurem sidusus ja sünergia omavalitsuste ning õppeasutuste vahel. Samuti kooskõlastatakse seal haridusvaldkonna tegevuspõhimõtted ning nende võimuses on teha ROL-i juhtorganitele ettepanekuid haridusvaldkonna õigusaktide algatamiseks või muutmiseks kohalikes omavalitsustes ja riigi tasandil.

Nõukoja juures tegutseb neli valdkondlikku põhitöörühma, mis tegelevad vastavalt strateegilise juhtimise, kaasava hariduse, personaliarenduse ja õpetajate järelkasvu ning õmblusteta haridusega. Näiteks on hiljuti esile tõusnud küsimus Raikküla kooli tulevikust. Sellega hakkab tegelema kaasava hariduse töörühm, mille ülesanne on hariduslike erivajadustega (HEV) laste õpetamise ja tugiteenuste tagamine. Töörühma juht on Riina Tomingas.

ROL-i tegevjuht Silvi Ojamuru ütles, et sellist laiapõhjalist hariduse nõukoda teadaolevalt teistes maakondades ei ole. Küll aga on selle vastu mujalt Eestist huvi tuntud. “Meie hariduse koostööprojekti ja selle tegevuskava elluviimise vastu on teised maakonnad huvi tundnud. Mitmes maakonnas on algatatud analoogne maakondliku hariduskoostöö projekt, mille meie tegime 2019-2020,” sõnas Ojamuru.

Hariduse nõukoja esimene kokkusaamine on koroonaviiruse levikust tingitud piirangute tõttu edasi lükkunud. “Esialgsete plaanide järgi pidi detsembris 2020 toimuma Raplamaa hariduse koostöövõrgustiku arengupäev, kuid tõenäoliselt saame selle teha veebruari teises pooles,” ütles Ojamuru.

***

Hariduse nõukoja koosseis

Hannes Vald, strateegilise juhtimise töörühma juht, Raplamaa koolijuhtide ühenduse esindaja

Riina Tomingas, kaasava hariduse töörühma juht, RKJÜ esindaja

Lea Vendik, personaliarenduse ja õpetajate järelkasvu töörühma juht, RKJÜ esindaja

Kristine Niit, õmblusteta hariduse töörühma juht, RKJÜ esindaja

Eero Kalberg, kutse- ja täiskasvanuhariduse esindaja

Kristina Mägi, Raplamaa alusharidusjuhtide esindaja

Piret Sapp, haridus- ja teadusministeeriumi esindaja

Katrin Velleste, Kehtna valla esindaja

Meeri Ehandi, Kohila valla esindaja

Meelis Välis, Märjamaa valla esindaja

Jüri Morozov, Rapla valla esindaja

Imbi Kalberg, Raplamaa Omavalitsuste Liidu haridusvaldkonna eest vastutav spetsialist

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare