Hinnavõrdlus: Lillkapsa-singivorm

0
290
Foto: Helerin Väronen.

Lillkapsast road on kasulikud ja üldjuhul maitsevad kõigile. Enamasti kaob meil lillkapsas niisama krõmpsutades vaikselt ära, nii et mõne roa sisse see ei jõuagi. Seekord läks paremini ja sai proovida midagi uut. Alljärgnev retsept on leitud blogist toidublog.wordpress.com. Enda jaoks vähendasin natukene just lihakoguseid, kuna ahjuvorm on väiksevõitu.

Enda arvates liialdasin tšilliga ülearu, kuid laps sõi ja kiitis, öeldes lausa, et lõpuks ometi olen ma õppinud tõesti häid sööke tegema. Saada kiita teismeliselt on eriti suur tunnustus.

Vaja läheb: 1 väiksem lillkapsapea, 1-3 küüslauguküünt, 1 marineeritud kurk, 2 spl hapukoort, 2 spl majoneesi, 2 muna (soovi korral), 300 g peekonit, 200 g maasuitsusinki, 0,5 porrut, 300 g riivitud juustu – mozzarella, suitsujuust või muu meelepärane juust, maitsestamiseks pitsamaitseainet, erinevaid pipraid, küüslaugusoola, meresoola, tšillit.

Tee nii: Puhasta ja tükelda lillkapsas meelepärasteks õisikuteks. Mida väiksemad õisikud, seda kiiremini vorm valmib, kuid päris pisikeseks ei ole ka vaja tükeldada, siis kaob toidul struktuur. Keeda kapsast koos meresoolaga (või himaalaja roosa soolaga) keskmiselt 3-5 minutit. Kergelt läbikeedetud kapsas kurna sõelal kuivaks. Pane lillkapsas vormi põhja. Haki marineeritud kurk, pressi küüslauk, sega need hapukoore ja majoneesiga, vala vormi lillkapsale ja sega. (Kui eelistad tihedat vormirooga, lisa hapukoore-majoneesi segule ka 2 muna, klopi kõik läbi, vala lillkapsale.)

Ribasta peekon, prae kergelt pannil läbi, kalla otse pannilt lillkapsale. Lõigu sink ja porru, lisa vormi. Kui tahad mugulsibulat kasutada, prae viilutatud sibul kindlasti enne läbi. Maitsesta vormi sisu pune ja tüümianiga, doseeri parajal määral küüslauku, pipart ja tšillit (ainult siis, kui armastad tšillit, muidu pole mõtet seda küll lisada), lisa riivjuust.

Pane vorm ahju küpsema, 220 kraadi juures vajab toit 10-15 minutit. Kui kasutad segus muna, küpseta vormi enne ilma juustuta umbes 10 minutit, siis lisa juust ja küpseta edasi. Vorm on valmis, kui juust on kuldpruun.


Lillkapsas, kgKüüslauk, kgPorru, kgHapukoor, Farmi, 500 gMajonees, Tarplan, 900 g
Maxima2.793.991.690.891.69*/2.39
Mini-Rimi3.297.991.992.39
Meie Toidukaubad3.694.291.99
Konsum2.693.991.890.892.49
Selver3.494.492.490.992.49

Hinnad on seisuga 26.01.2021

*soodushind/tavahind

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare