4.4 C
Rapla
Neljapäev, 25 apr. 2024
UudisedTäna on üle-eestiline digikoristuspäev

Täna on üle-eestiline digikoristuspäev

Kolmandat korda toimuva üle-eestilise digikoristuspäeva eesmärgiks on anda panus keskkonnahoidu, aitab korrastada enda digitaalset tööruumi kui ka ennetada turvariske.

Kõik, mida me internetis teeme, kasvatab meie süsinik-jalajälge. Näiteks keskmine e-posti kasutaja tekitab aastas kirju saates 135 kg CO2-heidet, mis on võrdne rohkem kui 300-kilomeetrise autosõiduga.  Ja ühest üritusest tehtud pildid ja videod võivad tekitada sama palju CO2-te kui paarikümne kilomeetrine autosõit. Seepärast on aeg-ajalt hea teha korda oma digielu, kustutades oma seadmetest (nutitelefonis, arvutist, tahvlist, mälupulkadelt jms) kogu mittevajalik info, mis on ajaga muutunud digitaalseks prügiks ja rämpsuks.

Telia, Maailmakoristuspäev, Tartu Loodusmaja ja Tallinna Ülikool kutsuvad täna, 29. jaanuaril kõiki inimesi ja ettevõtteid osalema digitaalsel koristuspäeval, et enda nutiseadmed kasututest failidest ja andmetest puhtaks teha. Algatuses, millega on liitunud üle 170 organisatsiooni ning tuhande eraisiku, on võimalik kaasa lüüa, registreerides enda osalus veebilehel. Soovitusi ja nippe selleks, kuidas oma seadmeid hooldada ning digiprügist vabastada, leiab Digitarga tehnoloogiablogist.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare