2.2 C
Rapla
Reede, 23 veebr. 2024
UudisedRAEK-i klientidest tegutsevad Rapla lähiümbruses ligi pooled

RAEK-i klientidest tegutsevad Rapla lähiümbruses ligi pooled

Nädalapäevad tagasi toimus Raplamaa Omavalitsuste Liidu täiskogu istung, kus Janek Kadarik andis ülevaate Raplamaa Arendus- ja Ettevõtluskeskuse (RAEK) tegevusest. Tuginedes 2020. aasta statistikale, saab välja tuua, et RAEK-i klientidest ligikaudu pooled tegutsevad Raplas või selle lähiümbruses.

Ülejäänud kliendid jagunevad üle Raplamaa ning osa konsultatsioone tehakse ka Järvamaa ettevõtetele. Kadarik selgitas, et Rapla-kesksus tuleneb suuresti sellest, et seal elab kõige rohkem inimesi ning tegutseb ka enim ettevõtteid. 2020. aastal oli RAEK-il kokku 328 unikaalset ettevõtlusklienti, kellele nõustamisteenust pakuti. Nendest 142 olid Rapla vallast. Järgnesid Märjamaa 49, Järvamaa 48, Kohila 44 ja Kehtna 30 kliendiga. 15 klienti olid paigutatud kategooria “muu” alla.

“Arvude jaotus on tõepoolest Rapla valla kasuks. Proportsionaalselt elab üks kolmandik maakonna elanikest just Rapla vallas. Samuti asub meie kontor Raplas ning seega on siia lühem maa tulla,” põhjendas Kadarik, miks just Rapla ettevõtted nende pakutavaid teenuseid kõige rohkem kasutavad. Samas tõi ta välja, et klientide arv on enim kasvanud just Märjamaa piirkonnas. Tähelepanuväärne on see, et RAEK-i klientide seas on ka Järvamaa ettevõtted. Põhjus seisneb selles, et ettevõtluskonsultant Ermo Brecher pakub sama teenust ka Järvamaal.

Lisaks eraettevõtetele pakutakse konsultatsiooniteenust ka MTÜ-dele. Ka seal jaguneb tasakaal sarnaselt, st pooled klientidest tegutsevad Rapla piirkonnas ja ülejäänud teistes maakonna piirkondades (Rapla 49, Märjamaa 12, Kehtna 12, Kohila 10, “muu” 12).

Ühtlasi korraldas RAEK rahuloluküsitluse, mis saadeti 122 kliendile, kellest vastas 15. Kõik, kes vastasid, andsid tagasiside, et nad said konsultatsioonide käigus oma küsimustele vastused ning nad soovitaksid RAEK-i teenuseid ka oma tuttavatele. Kui võrrelda teiste maakondadega, kus viidi läbi sarnased küsitlused, paigutub RAEK Eestis kolmandale kohale. Ettepoole jäävad Valga- ja Järvamaa.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused