14.4 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
UudisedPai Pagar tuleb oma hõrgutistega alaliselt Raplasse

Pai Pagar tuleb oma hõrgutistega alaliselt Raplasse

Juba mõnda aega on liikunud kuuldused, et Rappeli keskuses avatakse peagi uus söögikoht. Kuuldused said selle nädala alguses kinnitust, kui Rappeli keskuse esindaja Risto Kukk ütles, et leping on allkirjad saanud ja Pai Pagari kohvik avab peagi uksed. Veel lisandub sel kuul Rappeli keskusesse ka Minimeltsi jäätiseautomaat.

Pai Pagari omanik Marianne Tori ütles, et pärast 30 aastat tootmist tehakse lõpuks Raplamaale ka oma kohvik. Nimelt loodi ettevõte 1990. aastal ja selle pagarikoda asub Sutlemas. Senini on aga läinud nii, et kohvikuid on avatud pigem Harjumaal ja Pärnumaal. Oli aeg oma müügikoht ka Raplas avada.

Kuigi idee end Rappeli keskusesse sisse seada kerkis üles juba möödunud aasta lõpus, siis esialgu Tori sellest kinni ei hakanud. Pärast väikest turu-uuringut ja positiivset tagasisidet HooviOTT-i külastajate suust jõudis Tori selgusele, et siinsetele inimestele Pai Pagari tooted meeldivad. Keskusega tutvumise järel saigi tehtud otsus just seal oma kohvik avada. Rappeli keskus on Tori hinnangul hea asukoht, sest sealt liiguvad läbi ka näiteks Järvakandi, Türi ja Viljandi inimesed, kellel oma Selverit pole. Ta on kuulnud ka lugusid, kus inimesed sõidavad koogi ostmiseks pealinna. Edaspidi aitab kohvik selles osas hädast välja.

„Nii pea kui võimalik,” vastas Tori küsimusele, millal uksed avada plaanitakse. Veel sel nädalal on kavas ruume disaineriga külastada, et vaadata, kuidas mööbel ja seadmed paigutada. Seejärel on vaja teha töid vee ja kanalisatsiooni paigaldamiseks ja üldiselt ruumide toitlustamiseks sobilikuks kohendamiseks. Tori usub, et avamine leiab kindlasti aset veel selle kuu jooksul.

Valikusse hakkavad kuuluma Pai Pagari oma kondiitritooted, poke-kausid, päevasupp, wrapid, smuutid, taskuvõileivad ehk lühidalt kokku võttes see, mida kohapealne turg nõuab. Samuti hakatakse koha peal saia küpsetama.

Tori mainis aga jutu sees, et võib juhtuda, et enne Rappeli keskuse kohvikut jõuab oma uksed avada hoopis uus kohvik Rapla raudteejaama hoones. Pai Pagari kohvikud saavad olema esindatud Rapla mõlemas otsas. Tori ütles naerdes, et kuidagi juhtus nii, et ta käis samal päeval vaatamas ruume nii Rappeli keskuses kui ka raudteejaama hoones ja mõlemas tekkis hea tunne.

Raudteejaamas on hetkel käsil remonditööd, et ruumid värskema välimuse saaksid. Jaamas hakatakse pakkuma lihtsaid ja koduseid toite. Plaanis on pakkuda näiteks isetehtud räimepirukaid ja pikkpoissi, plovi ja lasanjet ning vanakooli burgerit majoneesikastmega. Valikusse tulevad supp ja vähemalt kolm päevapraadi.

Ühtekokku on plaanis kahte kohvikusse palgata kuus inimest – kaks raudteejaama ja neli Rappeli keskusesse. Töötajate leidmine alles käib. Tori ütles, et agaramad juba helistavad, aga ta ootab, kuni ruumidesse seadmed paika saavad, sest siis saab ta konkreetselt näidata, milline on töökoht ja mida töötajalt oodatakse. Kuigi CV-de kogu on väga mitmekesine, sooviks Tori palgata siiski inimesi, kellel on varasem kogemus toitlustuse ja kaubanduse valdkonnas.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare