9.9 C
Rapla
Reede, 26 apr. 2024
UudisedRail Balticu Järvakandi kohaliku peatuse osas jõuti kokkuleppele

Rail Balticu Järvakandi kohaliku peatuse osas jõuti kokkuleppele

Kehtna vallavalitsus ja Rail Baltic Estonia sõlmisid eelmisel nädalal koostöölepingu Rail Balticu Järvakandi kohaliku peatuse projekteerimiseks ja ehitamiseks. Jaanuaris sõlmisid sarnase lepingu Rail Baltic Estonia ja Kohila vallavalitsus. Ees seisab veel koostöölepingu sõlmimine Rapla vallavalitsusega.

Rapla maakonna piiridesse on planeeritud kolm Rail Balticu kohalikku peatust. Järvakandi peatus on planeeritud alevi äärealale. Vastavalt sõlmitud lepingule korraldab Rail Baltic Estonia kohalike peatuste jaamahoonete, välialade, parklate, valgustuse, bussipeatuste ja juurdepääsuteede rajamise.

„Kehtna vallaga sõlmitud koostööleping on juba teine, mille oleme Rapla maakonna omavalitsustega sõlminud. Järvakandi alevi piiril paiknema hakkav peatus pakub tulevikus kohalikele elanikele senisest tunduvalt parema ja kiirema ühenduse naabervaldadega ning ka Tallinna ja Pärnuga,“ lausus Rail Baltic Estonia juhatuse esimees Tõnu Grünberg.

Rail Baltic Estonia ja Kehtna vallavalitsuse sõlmitud koostöölepingus on võetud eesmärgiks rajada kohalikud peatused raudtee põhitrassiga samas ajaaknas. See võimaldab regionaalsete rongide opereerimisega alustada raudtee põhitrassi valmimisel. Detailplaneeringu koostamine ja projekteerimine lähevad lahti sellel aastal. Ehitusluba loodetakse saada 2023. aasta lõpuks.

Järvakandi peatuse puhul on otsustatud ka asukoht, milleks on Nõlva tänava pikendus (400 m viimastest elumajadest). Samal tänaval asub ka koolihoone (900 m). Perspektiivis saab viia rongipeatuseni ka bussiliini, mille lõpp-peatus on hetkel koolimaja juures. Rail Baltic Estonia andmetel võiks tulevikus jõuda rongiga Järvakandist Tallinnasse, Ülemiste ühisterminali 45 minutiga, Raplasse 11 minutiga ja Pärnusse 27 minutiga.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare