0.5 C
Rapla
Teisipäev, 23 apr. 2024
TarbijaTatrapannkoogid keefiriga

Tatrapannkoogid keefiriga

Juba mõni aeg seisis mul riiulis tatrajahu, mida ei osanud nagu millekski ära kasutada. Vahel sai küll natukene nisujahu otsasaamisel pannkookidesse lisatud, kuid jahukogus ei tahtnud ikka väheneda. Jäädes üht ajakirja Oma Maitse erinumbrit (Poole Tunni Road) sirvima, leidsin sealt aga pannkoogid, mille jaoks lähebki just tatrajahu vaja.

Sellised pannkoogid sobivad ka gluteenitalumatusega inimesele ja kuigi need ei ole üldse magusad, ütleks, et ei tunne nende puhul ka sellest puudust. Natuke mett peale niristada ja banaaniviilud kõrvale ning ideaalne pühapäevane (või miks mitte ka argipäevane) toitev hommikusöök on olemas. Ilmselt sobiks neile peale ka soolane maapähklivõi või mõni muu soolane lisand.

Vaja läheb: 500 ml keefirit, 40 g sulavõid, 2 muna (munavalged kollastest eraldatud), 160 g tatrajahu, 1 tl soodat, 1 tl soola, praadimiseks õli, serveerimiseks endale meelepäraseid lisandeid, näiteks paksu jogurtit, vedelat mett, marju, puuvilju või soolaseid lisandeid.

Tee nii: Klopi kausis kokku keefir, munakollased ja sulavõi. Vispelda juurde sooda ja soolaga segatud tatrajahu. Vahusta munavalged ja sega õrnalt tainasse. Kuumuta pannil õli keskmisel kuumusel. Tõsta supilusikatäis tainast pannile parajate vahedega – 6-7 pannkooki on hea korraga praadida. Küpseta ühelt poolt niikaua, kuni pealispinnale tekivad väikesed mullid (2-3 minutit). Siis keera koogid ümber ja prae ka teiselt poolt kuldpruuniks.

Küpseid pannkooke hoia senikaua 100-kraadises ahjus soojas, kuni kõik valmis küpsetad. Serveeri näiteks maasikaviilude, jogurtitutsude ja meega.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare