spot_img
1.1 C
Rapla
Teisipäev, 21 märts 2023
GaleriiFOTOD: Järvakandis tähistati Kaitseliidu taasasutamise aastapäeva

FOTOD: Järvakandis tähistati Kaitseliidu taasasutamise aastapäeva

Järvakandi on Kaitseliidu ajaloos oluline koht. Just seal taasasutati organisatsioon 1991. aasta 17. veebruaril pärast aastakümnete pikkust Nõukogude okupatsiooni. Tänavu möödus Kaitseliidu taasasutamisest 31 aastat ning seda sündmust tähistati Järvakandi kultuurihalli esisel platsil.

Just sinna on üles seatud ka taasasutamisele pühendatud mälestusmärk. Kolmapäeval, 17. veebruaril toimunud üritusel oli teiste seas kohal ka Kaitseliidu ülem brigaadikindral Riho Ühtegi, kes asetas mälestusmärgile pärja. Ühtlasi salvestas ta kohapeal kõigile kaitseliitlastele mõeldud videopöördumise, et neid taasasutamise tähtpäeva puhul tervitada. Sõnavõtuga esines Rapla maleva pealik major Valjo Tooming.

Võrreldes 2020. aastaga, kui taasasutamisest möödus 30 aastat, oli tänavune tähistamine tagasihoidlikum. Aasta tagasi oli Järvakandi kultuurihallis konverents, kus organisatsiooni taasasutamise aegu meenutasid peaminister Jüri Ratas ja president Arnold Rüütel, samuti kaitseväe juhataja Martin Herem ja brigaadikindral Riho Ühtegi.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused