2.2 C
Rapla
Teisipäev, 16 apr. 2024
UudisedMartin Herem sai kindralleitnandi auastme

Martin Herem sai kindralleitnandi auastme

President Kersti Kaljulaid ülendas neljapäeval, 18. veebruaril Kaitseväe juhataja Martin Heremi kindralleitnandi auastmesse. Senimaani oli Järvakandist pärit Heremi auaste olnud kindralmajor. Järgmine aste sealt edasi oleks juba kindral.

President allkirjastas neljapäeval, 18. veebruaril käskkirja, millega said uue ohvitseriauastme 171 tegev- ja 80 reservväelast. Teiste seas ülendas riigipea kindralleitnandi auastmesse kaitseväe juhataja Heremi, brigaadikindrali auastme sai õhuväe ülem Rauno Sirk. President annab neile Heremile ja Sirkile uued auastmed üle 23. veebruaril Kadrioru lossis.

Koloneliks ülendati kaitseväe peastaabi logistikaosakonna ülem Taivo Rõkk ning sõjaväepolitsei ülem Meelis Sarapuu. Vastavalt kaitseväeteenistuse seadusele annab ohvitseri auastmeid president kaitseväe juhataja ettepanekul, kaitseväe juhataja auastme puhul kaitseministri ettepanekul.

Kui tuua välja veel mõned Raplamaaga seotud ohvitserid, kes said uue auastme, siis näiteks viimane Käru vallavanem Elari Hiis sai leitnandi auastme. Kaitseliidu Rapla maleva operatiiv- ja väljaõppesektsiooni kompaniiülem Arto Durejko ülendati kapteniks.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare