-1.7 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
UudisedKuusiku lennuvälja kohtulahendit ei vaidlustata

Kuusiku lennuvälja kohtulahendit ei vaidlustata

12. veebruaril selgus Tallinna Halduskohtu otsus, millega rahuldati MTÜ Rapla Lennuklubi kaebus ja tühistati Rapla vallavolikogu otsus, millega kinnitati lennuvälja arendamise koostööpartneri leidmise konkursi võitjaks Kuusiku Energia OÜ. Täna, 25. veebruaril otsustas Rapla vallavolikogu jätta apellatsioonikaebus otsuse osas esitamata.

Tallinna Halduskohus tõi oma otsuses välja, et Rapla vallavalitsuse poolt läbiviidud konkurss oli õigusvastane, sest see oli vastuolus riigihangete seadusega. Vallavalitsus oleks pidanud läbi viima kontsessioonilepingu sõlmimise menetluse. Kuna selle korraldamata jätmine oli oluline rikkumine, muutusid õigusvastaseks konkursi menetluse käigus koostatud dokumendid, ka volikogu otsus.

Rapla vallavanem Meelis Mägi selgitas, et Rapla vallavalitsuse seisukoht on jätta apellatsioonikaebus esitamata, kuna edasi kaebamise tulemit on keeruline prognoosida ning see on protsess, mis võtab aega ning nõuab täiendavaid vahendeid. Pigem soovitakse suunata energiat uue hanke korraldamisele, korrigeerides puudusi. Volikogu toetas vallavalitsuse seisukohta.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare