4.9 C
Rapla
Reede, 26 apr. 2024
TarbijaRetsept: Ahjukartulid tuunikalakastmes

Retsept: Ahjukartulid tuunikalakastmes

Vabariigi aastapäeval on ilmselt paljudel laual kiluvõileivad ja kama ja must leib. Aga üha enam saan enda puhul aru, et ma vist pole oma maitse-eelistuste poolest õige eestlane, kuna ei armasta ma ei kama, verivorsti, hapukapsast, kalja, tanguputru ega sülti ja kiluvõileib maitseb hästi vaid suure näljaga. Kuid samuti me rahvusroaks peetavat kartulit ma siiski tolereerin piisavalt palju, et seda vähemalt kord nädalas süüa.

Kui keedukartul ja praekartul ära tüütavad, siis on üks võimalus mõni vormiroog. Ja kui parasjagu juhtub olema külmkapis mõni tuunikalakonserv, saab tulemuseks kergesti valmiva argipäevaroa, mis maitseb piisavalt hästi, et olla ka osa näiteks pidupäeva lõunalauast.

Retsept pärineb lehelt eestikartul.ee ja kogused on mõeldud 2-3 inimesele.

Vaja läheb: 450 g kartuleid, õli, 1 porru, 1 konserv (185 g) purustatud tuunikalatükke vees, 2 sl majoneesi, 50 g riivjuustu, hakitud tilli, soola, musta pipart

Tee nii: Lõika kartulid sektoriteks. Laota kartulid ühe kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Nirista peale veidi õli ja maitsesta soolaga. Küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit, kuni kartulid on värvi saanud ja just-just pehmed.

Sega kastmeks porru (hakitud valge osa), tuunikala, majonees ja riivjuust. Maitsesta segu soola ja pipraga. Vala kartulid ahjuplaadilt väiksemasse ahjuvormi. Laota peale tuunikalakaste ja tõsta soovi korral õrnalt segamini. Peale võib veel riivjuustu raputada. Tõsta vorm ahju ja küpseta veel umbes 10 minutit. Raputa enne söömist peale värsket hakitud tilli.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare