Avati tasuta tugiliin õpetajatele

0
233

Haridus- ja Teadusministeerium annab teada, et avatud on tasuta tugiliin õpetajatele, kus kõnedele vastavad koolipsühholoogi kutsetunnistusega psühholoogid. Tugiliini eesmärk on pakkuda haridustöötajatele hõlpsalt kättesaadavat võimalust rääkida kvalifitseeritud psühholoogiga mugavalt, anonüümselt ja tasuta.

Tugiliin on avatud tööpäeviti 12.00-20.00 telefoninumbril 735 0750.

Tugiliinile lisaks pakuvad Haridus- ja Noorteameti Rajaleidjad ka e-nõustamise võimalust. Rajaleidjate e-vestlus on avatud esmaspäevast reedeni kell 10-14. Oma küsimusi ja mõtteid saab jätta ka hiljem ning neile vastatakse esimesel võimalusel.

Koroonakriis on õpetajatele olnud katsumusterohke ning haridustöötajate läbipõlemise risk on märgatavalt tõusnud. Haridus- ja Teadusministeerium koostöös Haridus- ja Noorteameti Rajaleidjate ja Eesti Koolipsühholoogide Ühinguga otsustas avada haridustöötajatele suunatud tugiliini, kus kõnedele vastavad koolipsühholoogi kutsetunnistusega kogemustega psühholoogid.

„Koroonakriisi tõttu pikaaegselt ülekoormatud õpetajad on korduvalt õppevormi operatiivselt muutma pidanud, leidnud käigu pealt uusi lahendusi ning õpilasi keerulisel ajal toetanud,“ ütles haridus- ja teadusminister Liina Kersna. „Selline tugiliin on juba hästi toimiv näiteks Suurbritannias ning mitmed teisedki riigid kaaluvad taolise liini loomist. Loodan, et see on Eesti õpetajale üheks võimaluseks, kuidas saada tuge ja oma vaimset tervist hoida.“

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare