-0.6 C
Rapla
Teisipäev, 19 märts 2024
UudisedBerni koerte omanikke tabab uus ettekirjutus

Berni koerte omanikke tabab uus ettekirjutus

Kaerepere aleviku elanikke pidevas hirmus hoidvate koerte omanikele tehakse vallavalitsuse ettekirjutus. „Ettekirjutus on sunnirahanõudega. Kui ettekirjutust rikutakse ja loomad jooksevad ilma rihmata ringi, määratakse sunniraha,” ütleb Kehtna vallavalitsuse keskkonnaspetsialist Aivar Puur.

Muid mõjutusvahendeid vallavalitsusel olukorra lahendamiseks kasutada ei ole. „Loomad ei ole halvasti koheldud, neid omanikelt ära võtta ei saa,” selgitab Puur. Isegi, kui oleks alust kahtlustada loomade väärkohtlemist, tegeleb selle teemaga veterinaar- ja toiduamet, mitte vallavalitsus, ütleb Puur.

2 KOMMENTAARID

Subscribe
Notify of
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Irene Marita
18. märts 2021 00:25

Olen olnud ise VÄGA “Kurjade” koerte omnik – mustad lambakad,keda kasutatakse kaitsekoertena uSA.s. Olid segatud veel vist bulterjerga üksi ja Soome karukoeraga teine/ürgne tõug, kastati karujahil/ Olid rikutud psüühikaga. Salaja ostis vist vene maffia joodikukt võitluskoerteks mõnesid kutsikaid.Ise elas 12m2 ja emakoer oli seotud tuppa kinni.Kui koerapoegi ei ostetud, tappis neid ise emakoera nähes. Ühikarahvas helisstas mulle ja palus abi. Viisin koerapojad oma koju emakoera jota ära ei andud ka raha eest. See oli väga ammu. Koerad olid rikutud närvisüst. ja üliagressiivsed-kaitsvad.Isegi auto ei tohtiud minu lähedal peatuda.Koer valmis ründama, püsti kahe jala peal. Magasin ehituse ajal ja hiljemgi, kui… Loe edasi »

Irene Marita
18. märts 2021 00:59

Unustasin öelda elementaarset asja – kui ma oma koertega maas võitlesin, et ühte väikest elu päästa ei TEINUD MA NEILE HAIGET, EI LÖÖNUD JALAGA, KAIKAGA, RIHNAGA, EI VIGASTANUD NEID , AINULT REBISIN NEID TURJAPIDI, KISKUSIN LÕUGU LAHTI, KARJUSIN KÕRGE TOONIGA, MIS TEEB KOERA KÕRVALE HAIGET. NAD PIDID ARU SAAMA, ET MA EI TAHA NEILE KURJA EGA HAIGET TEHA, VAID NENDE SAAKI KÄTTE SAADA, MILLE NAD OLEKSID MEELELDI LOOVUTANUD, NAGU OMA TOIDUKAUSIGI MU KÄTTE, KUI SEE ELUS MÄNGUASI , MIS KOERA JÄRELE LÕHNAS, POLEKS NII TORE REBIDA OLNUD, NII VAHVA MÄNGIDA. NII, ET OMANIKUD, ÄRGE MINGE OMA LOMADELE PEALE KUI KARJA… Loe edasi »