-5.1 C
Rapla
Teisipäev, 28 nov. 2023
UudisedRaplamaa kirjaniku teos köitis Lastekaitse Liidu noortekogu liikmeid

Raplamaa kirjaniku teos köitis Lastekaitse Liidu noortekogu liikmeid

Täna kuulutas Lastekaitse Liit ja Eesti Lastekirjanduse Keskus välja möödunud aastal ilmunud parimad laste- ja noorteraamatud. Valik tehti ligi 782 raamatu hulgast, millest 193 olid algupärandid ja 589 tõlkeraamatud. Parimateks kuulutati 16 teost lastele ja 7 noortele. Esimest korda valisid oma lemmiku ka noored lugejad ise.

Lastekaitse Liidu noortekogu liikmed leidsid, et valikus olnud raamatute hulgast võiks nende eakaaslasi õige enam kõnetada ja köita Raplamaa juurtega kirjaniku Ene Sepa teos „Lumelinnu surm“, mille on välja andnud kirjastus Eesti Raamat. Noortekogu juhi Triin Sooääre (17) hinnangul toob raamat esile olulised teemad nagu pere, sõpruse ja väljendusoskuse. Autor ise usub, et see raamat võiks aidata internetikaugetel lapsevanematel arvutite ette naelutatud teismelisi paremini tundma õppida.

Lastekirjanduse uurija ja žüriiliikme Jaanika Palmi arvates näitab selle aasta nimekiri, kuivõrd kaunis ja sisukas on hetke lasteraamatumaastik, andes lugemiselamuse nii lastele ja noortele, kui täiskasvanutele. Selle aasta parimaks valitud laste- ning noorteraamatutega saab tutvuda Eesti Lastekirjanduse Keskuse või Lastekaitse Liidu kodulehel.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused